Autor Wątek: [Accent X3] Gniazdo radia  (Przeczytany 8058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

p@bl0

• Gość
[Accent X3] Gniazdo radia
« dnia: 17 Sierpień 2012, 16:53:23 »
Witam wszystkich :)
Planuję wymienić radio w swoim accencie x3 ale nie wiem jakie gniazdo jest w aucie (czy jest to standardowe ISO czy jakieś inne?). Wiem, że mógłbym wyjąć i zobaczyć tylko, że na razie nie mam możliwości. Bardzo proszę o pomoc :)

Maciek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpień 2012, 02:18:02 »
Jak mniemam radio w Accencie X3 rozwiązano podobnie jak w Ponym, więc jeśli żaden magik nie grzebał w audio to nie obędzie się bez tego:

http://www.kawu.pl/oferta.php?idk=975

Do dostania na Allegro po wpisaniu 'hyundai iso'.

p@bl0

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpień 2012, 10:48:10 »
Dziękuję za odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy aby wyjąć radio trzeba demontować jakieś elementy deski ?rozdzielczej?

jannosik

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Sierpień 2012, 13:43:47 »
u mnie kostki iso nie było tylko jakiś patent hyundai musiałem przerobić :-)
a co do demontażu to zazwyczaj potrzebne są takie płaskie klucze które wkładasz w ramkę radia choć czasem wystarczy wypchnąć radio :-D

p@bl0

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Sierpień 2012, 14:07:38 »
Dzięki, ale jak wspomniał Maciek wystarczy kupić przejściówkę na ISO :)

[ Dodano: 2012-08-22, 19:25 ]
Którą przejściówkę mam kupić do accenta 1999 r. ?

numer 1.

numer 2.

Proszę o odpowiedź  :-)

Vanitum

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Sierpień 2012, 22:02:53 »
100% pewność będziesz miał dopiero kiedy wyjmiesz radio i obejrzysz wtyczkę która masz założoną. Tylko sprawdź to dokładnie (policz piny), bo niestety w hyundaiach były co najmniej 3 wzory tych wtyczek. Walczyłem kiedyś z tym tematem w Atosie i mimo zgodnych wpisów na wszystkich aukcjach i sklepach z elektroniką, proponowane mi przejściówki ni jak nie miały się do wtyczki która była w moim atosie. skończyło się dochodzeniem który kabelek za co odpowiada i wycięciem wtyczki.

p@bl0

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Sierpień 2012, 22:51:09 »
Panowie mam pytanie, chodzi o panel środkowy w x3, odkręciłem te śrubki i wyciągnąłem z zaczepów ten panel i dalej nic... linki te trzymają i tu moje pytanie jak je odłączyć? od suwaków raczej nie bo później z założeniem tych cięgien będzie problem (lub nie proszę o sprecyzowanie tego), może jest jakiś sposób na wyjęcie z prowadnic tych linek? Proszę o pomoc

pavlos

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Sierpień 2012, 23:19:16 »
Musisz odczepić cięgna z zaczepów (takie metalowe spinki). Dwa cięgna znajdują się po lewej stronie konsoli. Wsadź głowę pod kierownicę  :-)  i zajrzyj za konsole zauważysz, te metalowe spinki. Odczepiasz spinki i uwalniasz cięgna.
Trzecie cięgno znajduje się za schowkiem przed pasażerem. Wykręć schowek i odczep identyczne spinki. To wystarczy, żeby wysunąć daleko konsole.

p@bl0

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Sierpień 2012, 00:00:54 »
dziękuję o to mi chodziło, jedno cięgno znalazłem (te pod schowkiem) ale reszty nie. Zęby dzisiaj sobie zjadłem na tym

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Sierpień 2012, 23:55:58 »

p@bl0

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Sierpień 2012, 00:45:21 »
Dzięki za pomoc. Mam kolejne pytanie trochę odchodzące od tematu, chodzi o prędkościomierz. Wczoraj wyjmowałem zegary żeby wymienić przepaloną żarówkę, gdy poskładałem wszystko do kupy okazało się że wskazówka podczas jazdy lekko drga. Linka wygląda w porządku gniazdo też, może przy zakładaniu linka nie wchodzi do końca w licznik? może psiknąć wd40? albo lekko smarem posmarować końcówkę linki? albo może przy założonym liczniku już można jakoś od tyłu docisnąć?