Autor Wątek: [Elantra XD] Pomocy. W żaden sposób nie mogę odpalić auta  (Przeczytany 5890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pawlik_22aga

• Gość
Pomocy. W żaden sposób nie mogę odpalić auta
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Styczeń 2009, 21:46:59 »
Z kolei jak ten immo jest to gdzie on się znajduje, bo np. ja w kluczyku mam lekkie wgłębienie i ostatnio koleś powiedział że to jest właśnie immo, czy to możliwe.

lucasmaster

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Styczeń 2009, 18:50:59 »
I jak odpalileś?
Jeżeli nie to proponuję posłuchać czy pracuje pompa niskiego ciśnienia zasilająca - ta w baku
Jeżeli jej nie słyszych to sprawdź w pierwszej kolejności przekaźnik pompy, a następnie pompę (styk). Pompa znajduje się pod tylnią kanapą, musisz odkręcić dwię śruby trzymające kanapę (pomiędzy oparciem a kanapą). Jeżeli pompa nie pracuje nie spowoduje to pokazania błedu więc na począek zacząłbym od pompy a imobilajzerem narazie bym się nie przjmował. :) Po za tym sprawdz czujnik położenia wału.

Pzdr
ŁK

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Styczeń 2009, 21:16:02 »
Cytat: "pawlik_22aga"
Z kolei jak ten immo jest to gdzie on się znajduje

Witam. Jeden czujnik jest w stacyjce a drugi w kluczyku. Obecnie stosuje się rozwiązania z zabudowaniem w plastykowej rękojeści kluczyka. Kiedyś płytki kodowe były umieszczane na końcu klucza, ale jeśli już to to rozwiązanie Cię nie dotyczy. No i jeszcze jedna sprawa, jeśli Twoja Elantra była przeznaczona na rynek europejski, to na bank powinna posiadać immobilizer. Zaczął bym od ustalenia tego faktu i później dopiero drążył temat. Pozdrawiam Igor.

pawlik_22aga

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Styczeń 2009, 22:31:04 »
Witam. Auta do tej pory jeszcze nie odpaliłem, pompa jest na pewno sprawna, wkładając kluczyk do stacyjki i przekręcając go słychać jak pompka pracuje. Wszystko działa sprawnie tak jak wcześniej, tylko jak go kręcę nie chce załapać, świece są dobre, akumulator też. A jeśli chodzi o immo może to być powodem tylko jak można to sprawdzić że jest zepsuty, pewnie tylko przez komputer.