Autor Wątek: Problem z odpaleniem rozgrzanego silnika  (Przeczytany 2424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

walec

• Gość
Problem z odpaleniem rozgrzanego silnika
« dnia: 26 Grudzień 2008, 17:50:06 »
otóż kiedy silnik się rozgrzeje i chce go od razu po zgaszeniu odpalić niestety nie odpala muszę trochę odczekać jakieś 10-15min. Dodam, że normalnie kręci ale jakby nie podawał napięcia na świece. świece wymieniane 8tyś/km wstecz, tydzień temu wymieniłem cewkę rozdzielacza wysokiego napięcia na świece i ciągle to samo. Mimo że przełączam na benzynę i z powrotem na gaz to i tak nie odpala. Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami może nie koniecznie w Lantrze ktoś miał taki problem

[ Komentarz dodany przez: Witek: 2008-12-27, 01:35 ]
Nie tytułujemy caps lockiem!

kuris

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudzień 2008, 22:53:00 »
witam ja miałem podobny przypadek tez nie chciała odpalac na ciepłym silniku powodem tego było uszkodzony czujnik temperatury taki dwu pinowy pokazywał że silnik jest zimny i otwierał ssanie czego powodem było zalewanie silnika.

walec

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Styczeń 2009, 16:14:09 »
Cytat: "kuris"
witam ja miałem podobny przypadek tez nie chciała odpalac na ciepłym silniku powodem tego było uszkodzony czujnik temperatury taki dwu pinowy pokazywał że silnik jest zimny i otwierał ssanie czego powodem było zalewanie silnika.

wymieniłem czujnik temperatury ciągle to samo ?? ??

kuris

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Styczeń 2009, 22:12:11 »
Ale który ten dwu pinowy czy jedno pinowy ten jedno pinowy jest od wskażnika temperatury

walec

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Styczeń 2009, 10:09:58 »
Cytat: "kuris"
Ale który ten dwu pinowy czy jedno pinowy ten jedno pinowy jest od wskażnika temperatury

Ten dwu pinowy jak zasugerowałeś, z resztą ten stary czujnik ( dwupinowy ) nie trzymał parametrów bo go sprawdzałem według tabeli i dobrze się złożyło że go wymieniłem i nawet spalanie przez to spadło z 12 na 10 na trasie. Ale to i tak nic nie dało, po dłuższej jeździe nie odpala od razu. Trzeba odczekać około 10min. wtedy odpali.