Forum > Zakup Hyundaia

Kupno - TUCSON JM

<< < (2/66) > >>

satinado:
Dzięki za informacje ... ale bardziej chodzi mi o szczegóły niż ogólniki (nie jest to moje pierwsze auto i ogólne zasady zakupu znam  :-D )

Wcześniej miałem już auto 4WD (Freelander).
Jak auto zachowuje się po zapięciu napędu, na co zwrócić uwagę gdyby przeniesienie napędu było uszkodzone ...
Jak auto zachowuje się z filtrem DPF, czy są z nim problemy ... jak takie auto użytkować
Czy w skrzyni automatycznej znajduje się bagnet do pomiaru oleju.
Jaki jest przybliżony koszt wymiany kpl. filtrów z olejami.
Czy silniki mają jakieś typowe (częste) bolączki?
Czy napęd 4WD sprawia jakieś kłopoty (we Freelande'rze był to newralgiczny punkt ulegający częstym awariom, sprzęgło wiskotyczne plus skrzynia kątowa IRD)?
I jeszcze to,  :-D  jak współpraca z interfejsem ELM327 OBD, można coś "szczytać" a jeśli tak to jakim programem?
A, jeszcze chyba najważniejsze, w jakiej kolejności gasną kontrolki na tablicy po przekręceniu kluczyka?

W niedzielę jadę na pierwsze "oględziny"  ;-)

bobek310:
Koszty wymiany materiałów eksploatacyjnych po zakupie:
filtr kabinowy 35,00 zł
olej 200,00 zł
filtr oleju 45,00 zł
filtr paliwa 70,00 zł

estor:
Ja za olej 5 l dalem z filtrem rowno 150 zl,  powietrza35. Spalanie po miescie 2.0 benzyna 11,3

dziubbasek:
Witam,
przymierzam się do zakupu Hyundai'a Tucsona:
- 2006
- Benzyna 2.0
- manualna skrzynia biegów

Mam już konkretny egzemplarz upatrzony, wygląda całkiem ok, jest tylko jedno co mnie bardziej martwi - rdza na drzwiach. I to na trzech. Dokładnie, to na listwie drzwi od wewnętrznej strony (tak jakby przy środkowym słupku) przy dolnej części szyby (w miejscach zaznaczonych na zdjęciu, tyle, że od wewnątrz).
Widziałem kilka Tucsonów, i większość z nich miała podobnie.
Czy u Was też ruda wychodzi w tym miejscu?
Jeśli tak - jak wygląda możliwość naprawy - ile lakiernik za to weźmie, i kiedy spodziewać się, że wyjdzie znowu...  :-(    ???

Z góry dzięki za odpowiedzi
Pzdr

bobek310:
U mnie nie ma rdzy w tym miejscu. Ja jednak, gdyby u mnie się pojawiła, to chyba bym spróbował sam sobie z tym poradzić. Drobny papier ścierny + czarny mat w sprayu i  naprzód.
Jest to jednak temat do negocjacji w sprawie obniżenia ceny.
... a zupełnie z innej beczki - choć zdjęcie fragmentaryczne, to furka wygląda objecująco.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej