Forum > Accent

[Accent X3] Blokujący się hamulec.

<< < (3/3)

corner:
A ja sie podepne do tematu, bo ja mam ten sam problem  moze ktos wymienial sam  ten tloczek w zacisku hamulcowym, czy lepiej kupic calosc??
pozdra..

Jokoko:
k7s5a2 W przewodzie hamulcowym który już sparciał w środku przez zbyt rzadkie wymiany płynu hamulcowego. Ewentualnie blokującym się tłoczku w IC Masz Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego za 24zł bez zniżek.  
corner tłoczek kosztuje 36zł + 24zł za zestaw naprawczy a nowy zacisk 269zł decyzja należy do Ciebie.

corner:

--- Cytat: "Jokoko" ---k7s5a2 W przewodzie hamulcowym który już sparciał w środku przez zbyt rzadkie wymiany płynu hamulcowego. Ewentualnie blokującym się tłoczku w IC Masz Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego za 24zł bez zniżek.  
corner tłoczek kosztuje 36zł + 24zł za zestaw naprawczy a nowy zacisk 269zł decyzja należy do Ciebie.
--- Koniec cytatu ---

A jak zabrac sie za wymiane tloczka, czy sa potrzebne specjalne narzedzia??
pozdr..

Jokoko:
W zasadzie to potrzebne są tylko 13 i 17 o ile w LC są takie same śruby. Zdejmując zacisk pompujesz pedałem aby  tłoczek się wysunął ale nie wyskoczył do końca bo płyn ucieknie, potem morsem ściskasz przewód odkręcasz zacisk i zabierasz się za regeneracje. W zasadzie wielkiej filozofii nie ma bo to tylko tłoczek i 2 uszczelki. Ważne tylko żeby wszystko dokładnie oczyścić i przesmarować aby czasem nowo założona uszczelka się nie przycięła. Oczywiście jak tłoczek nie przyrysował mocno wewnętrznej gładzi.

kml:
Dokładnie tak z tym, że np u mnie tłoczek był w dobrym stanie i nic mu nie dolegało poza koniecznością posmarowania.

Poproś kogoś żeby pompowałem pedałem i patrz czy tłoczek wysuwa się równo i płynnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej