Autor Wątek: [Lantra J2] Prowadnice szyb - jest jakaś regulacja?  (Przeczytany 6055 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Złośnik

• Global Moderator
[Lantra J2] Prowadnice szyb - jest jakaś regulacja?
« dnia: 29 Lipiec 2012, 22:06:22 »
Jak w temacie. Czy w Lantrze jest jakaś regulacja prowadnic ? Czuję że w drzwiach pasażera po otwarciu szyby lata ona luźno dosyć i przy zamykaniu drzwi w takiej pozycji szyby słychać lekkie skrzypienie szyby. Słychać że po prostu lata luźno w prowadnicach - to chyba to :(

KAROL208

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipiec 2012, 22:34:04 »
Sprawdź czy nie wysunęła się z prowadnic ta uszczelka jest ona wciskana w  metalowy ceownik ew możesz dogiąć  punktowo.

Azahiel

• Gość
szyba
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Sierpień 2012, 11:17:59 »
Witam jak dobrze pamiętam szyba mocowana jest do mechanizmu podnoszenia szyb( na 2 śrubkach) może Ci się lekko popuściły też tak miałem .Wszystko było ok a po wymianie całego mechanizmu podnoszenia, gdzie zerwała mi się linka ,wymieniłam lecz chyba  nie dokręciłem jej tak jak to powinno być , i po pewnym czasie lekko na samej górze-podczas zamykania  zawijała mi  uszczelkę i się ruszała. :evil:

OuTchOrN

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marzec 2014, 21:18:55 »
Witam, czy szyba na prowadnicach, na tym ślizgu, co chodzi góra dół, powinna być luźna, czy sztywna?
Dzisiaj próbowałem naprawić swoje szyby, które bardzo z dużym oporem się zamykają. Prowadnice zardzewiałe w pień, wyczyściłem je i potraktowałem preparatem zabezpieczającym (nie chcę kupować na razie nowych).
Więc czy ślizg na szynie ma być luźny czy w miarę sztywny?