Autor Wątek: [ix35 EL] Książka telefoniczna w ix35  (Przeczytany 25547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zibi

• Giełda
[ix35 EL] Książka telefoniczna w ix35
« dnia: 25 Lipiec 2012, 21:48:02 »
mam już jakiś czas ix35 i w sumie jestem zadowolony, gdy go kupiłem miałem telefon Nokia z Symbianem, który współpracował przez BT bez zarzutu - na wyświetlaczu pokazywał się opis z książki telefonicznej. Aktualnie mam Samsunga Galaxy z Androidem 2.3 i tu jest problem, pokazuje jedynie numer telefonu.
Ktoś ma antidotum na tą dolegliwość?

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipiec 2012, 11:27:27 »
nie wiem jaki masz sprzęt w samochodzie, ja mam stacje multimedialną i wyświetlają się nazwy jeśli zostały wprowadzone do pamięci samochodu tj. jego książki, a te których nie ma to wyświetla numer.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Sierpień 2012, 20:17:07 »
mam standardowe radio z wersji Comfort z BlueToothem, żadnych modyfikacji, przy Nokii z Symbianem importowało "toto" książkę telefoniczną i wyświetlało kto dzwoni, a przy Samsungu z Androidem pokazuje tylko numer, czyli nie importuje książki, można coś z tym zrobić?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Sierpień 2012, 10:13:35 »
Ależ oczywiście. Można wrócić ponownie do NOKII :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

(to żart, coby się nikt nie obrażał)

malowany

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Sierpień 2012, 09:28:54 »
Cytat: "Zibi"
mam standardowe radio z wersji Comfort z BlueToothem, żadnych modyfikacji, przy Nokii z Symbianem importowało "toto" książkę telefoniczną i wyświetlało kto dzwoni, a przy Samsungu z Androidem pokazuje tylko numer, czyli nie importuje książki, można coś z tym zrobić?

gdzie masz kontakty zapisane na karcie czy na telefonie?

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Sierpień 2012, 17:08:42 »
Cytat: "malowany"
Cytat: "Zibi"

gdzie masz kontakty zapisane na karcie czy na telefonie?

niestety w telefonie, własnie w tym problem, że musiałem wszystko ręcznie wklepywać i nie bawi mnie znów wracać do Nokii, mam bardzo stara kartę SIM z 1999 roku, na której niewiele danych się mieści, a na bank nie można przypisać fotki do kontaktu.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Sierpień 2012, 08:43:48 »
Ale z tego co pamiętam, to możesz kartę wymienić w salonie za darmo na nowszą. Miałem taką propozycję z plusa ze względu na długi okres użytkowania (od ok 1997r)

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Sierpień 2012, 16:26:20 »
wymiana karty niewiele zmienia, na nowych nie zapiszesz fotki przypisanej do kontaktu, więc nadal pozostaje ręczne klepanie.

Marcel_MMS

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Grudzień 2012, 21:11:26 »
Witajcie.

Dopiszę się do wątku, chociaż problem trochę innego rodzaju, ale też chodzi o książkę kontaktów   :-|

Mój HTC Desire z Androidem 2.2.2 w ogóle nie chce dogadać się z radiem. Po sparowaniu telefonu następuje kopiowanie książki telefonicznej do samochodu - i tu zaczyna się problem, bo przesyłanie trwa w nieskończoność. Mam ok 300 kontaktów w telefonie/karcie/google ale nie doczekałem się końca - szczerze po godzinie czekania wymiękłem i cały proces trzeba zacząć od nowa :-/

Jak Wasze doświadczenia ?

Pozdrawiam, M.

dymek

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Grudzień 2012, 21:39:13 »
Cytat: "Marcel_MMS"
Witajcie.

Dopiszę się do wątku, chociaż problem trochę innego rodzaju, ale też chodzi o książkę kontaktów   :-|

Mój HTC Desire z Androidem 2.2.2 w ogóle nie chce dogadać się z radiem. Po sparowaniu telefonu następuje kopiowanie książki telefonicznej do samochodu - i tu zaczyna się problem, bo przesyłanie trwa w nieskończoność. Mam ok 300 kontaktów w telefonie/karcie/google ale nie doczekałem się końca - szczerze po godzinie czekania wymiękłem i cały proces trzeba zacząć od nowa :-/

Jak Wasze doświadczenia ?

Pozdrawiam, M.

sledze watek bo wiedzialem wczesniej czy pozniej bedzie android i balem sie tej przesiadki. wczesniej mialeme symbiana a teraz jest android na s3 i dziala bez problemu. moze masz cos nie tak w ksiazce? sugerowalbym 1. zapisac kopie ksiazki na komputerze. 2 skasowac ksiazke na tel. 3. dodac recznie kontakt w tel. i podlaczyc sie w samochodzie.
jak zadziala to problem z jakims kontaktem? telefony nie radzily sobie ze zdublowanymi kontaktami karta sim/telefon moze jak masz lacznie w kontaktach telefon+sim podczas kopiowania kontakt zdublowany = problem? mozesz rowniez sprobowac wylaczyc te funkcjonalnosc w kontaktach.

to sa moje wlasne przemyslanie wiec nie wiem czy to pomoze.
jesli masz czas to mysle ze warto sprobowac.

powodzenia

Marcel_MMS

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Grudzień 2012, 15:51:20 »
Cytat: "dymek"

.... moze masz cos nie tak w ksiazce? sugerowalbym 1. zapisac kopie ksiazki na komputerze. 2 skasowac ksiazke na tel. 3. dodac recznie kontakt w tel. i podlaczyc sie w samochodzie.....

Dzięki za radę - tak też zrobiłem. Znalazłem w sieci pół-darmowe narzędzie "Wondershare MobileGo for Android" - pozwoliło zrobić backup wszystkich kontaktów na laptop potem zdeduplikować i uporządkować wpisy w książce. Niektóre kontakty miały jakieś dziwne znaczniki dopisane przez HTC - usunąłem.

Synchronizacja z samochodem trwała niecałe 3 minuty  :-)  i wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami  :mrgreen:

Pozdrawiam, Marcel.

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Luty 2013, 20:24:51 »
hmm ale w radiu pojawiło Ci się menu phone book ?

bo u mnie z samsungiem ładnie wyświetla kto dzwoni ale nie mogę wejść do książki z poziomu radia.

[ Dodano: 2013-02-16, 12:23 ]
Panowie macie dostęp do książki zgodnie z ta rozpiską ? Jak wejść w książke telefoniczną ?

testowałem z Wm 6.1 i androidem.
zaraz ide protestować z e62 na symbianie.

Marcel_MMS

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Luty 2013, 23:48:29 »
Diagram opisuje możliwe komendy głosowe - i tak jak masz połączony telefon to po wciśnięciu przycisku na kierownicy można wykonać wszystkie polecenia głosowe zgodnie z rozpiską, natomiast nie widziałem i chyba nie ma przeglądania książki adresowej z poziomu radia.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Luty 2013, 12:30:12 »
Cytat: "Marcel_MMS"
Diagram opisuje możliwe komendy głosowe - i tak jak masz połączony telefon to po wciśnięciu przycisku na kierownicy można wykonać wszystkie polecenia głosowe zgodnie z rozpiską, natomiast nie widziałem i chyba nie ma przeglądania książki adresowej z poziomu radia.

potwierdzam, w tej wersji nie ma opcji przeglądania, ani edycji książki telefonicznej.

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Luty 2013, 13:56:46 »
Dzisiaj torche bawiłem się BT i telefonem w ix. Przy głosowym dodawaniu kontaktu wszystko działa jak trzeba. Podajemy nazwę wywołania i podajemy mozolnie numer. Kontakt zapisuje sie chyba w radiu bo wywołanie potwierdzone jest głosem nagrania. Ale miła Pani z radia mówi ze można dodać kontakt przez telefon - prosi o wysłanie informacji z telefonu   - i co ja mam zrobić? Wysyłam przez BT do Hyundaia ale nic się potem nie dzieje.. Ktoś tego próbował ? te kontakty to zapisują się w pamięci radia?