Autor Wątek: przecieka mi scoupe;((((9  (Przeczytany 8094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wachers

• Gość
przecieka mi scoupe;((((9
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Czerwiec 2009, 11:16:12 »
Po wczorajszej ulewie zauważyłem że znów przecieka mi dach. tym razem przy dachu gdzie schodzi sie dach z przednią szybą nie wiem co mam z tym zrobic bo na zakrętach lało sie wodą na pasażera. doradźcie co mam z tym fantem zrobić!
Pozdrawiam!

ociec

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Czerwiec 2009, 13:48:25 »
na chwilę może wstrzyknięcie silikonu pod górną uszczelkę - ale obawiam sie że docelowo to wycięcie szyby i być może wizyta u blacharza - podejrzewam że pod uszczelką rozwinęła się korozja :(

psy si tec

• Gość
re
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Czerwiec 2009, 17:23:47 »
mialem to samo z szyberdachem...korozja zjadla blache i lauo sie do srodka przez lampki...wzialem katowke i napakowalem kitu i jak narazie ani kropli na burzy

wachers

• Gość
Re: re
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Czerwiec 2009, 18:11:51 »
Cytat: "psy si tec"
mialem to samo z szyberdachem...korozja zjadla blache i lauo sie do srodka przez lampki...wzialem katowke i napakowalem kitu i jak narazie ani kropli na burzy

tylko pytanie jak wyjąłeś szyber dach??

ociec

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Czerwiec 2009, 19:01:37 »
Wyjęcie samego szyberdachu to u nas 5 min. Odblokuj ale nie podnoś, ściśnij po bokach uchwytu - wysuną się bolce z mocowanie i tak ściśnięty podnieś o jakieś 20-30 stopni, pociągnij do tyłu - to już wygodniej z zewnątrz zrobić - wyciągając pseudo zawiasy /u mnie akurat pada więc jest bez zdjęć :(

wachers

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Czerwiec 2009, 19:48:45 »
czyli rozumiem że wystarczy zrobić tak jak napisałeś? A ja mam troche korizjii to co z tym fantem?? czyścić i szpachlować?? czy sylikonować??

bartezr

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Czerwiec 2009, 19:58:29 »
jesli masz malo "rudego" to oczysc to i wedlug mnie szpachla to uzupelnij... a pozniej ewentualnie jak nie poskutkuje to mozesz troche sylikonu dac...

wachers

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Czerwiec 2009, 20:12:42 »
a jak okaże się że jest sporo rudego bo jak patrzyłem po bokach to troskzke jest. A podsufitke trzeba zdejmować??

bartezr

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Czerwiec 2009, 20:16:52 »
no jesli jest sporo rudego to trzeba wyciac i wspawac nowa blache... wtedy oczywiscie trzeba posufitke zdjac... ale do tego trzeba spawacza co zna sie na rzeczy zeby blachy nie przegrzac...

on86

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Czerwiec 2009, 15:19:50 »
Cytat: "ociec"
Wyjęcie samego szyberdachu to u nas 5 min
To bardzo długo. Ja ściągam szyber w około 15 sek. :-P nic prostszego. U mnie cieknie na uszczelce na lewej tylnej-bocznej szybie. Usunięcie przecieku w moim przypadku polega na wyciągnięciu szyby i wklejeniu jej ponownie-koszt 120zł. :-(

ociec

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Czerwiec 2009, 01:59:24 »
Wziąłem poprawkę na to że dawno nie był wyciągany i że ktoś robi to po raz pierwszy :P