Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

przecieka mi scoupe;((((9

<< < (4/6) > >>

wachers:
Po wczorajszej ulewie zauważyłem że znów przecieka mi dach. tym razem przy dachu gdzie schodzi sie dach z przednią szybą nie wiem co mam z tym zrobic bo na zakrętach lało sie wodą na pasażera. doradźcie co mam z tym fantem zrobić!
Pozdrawiam!

ociec:
na chwilę może wstrzyknięcie silikonu pod górną uszczelkę - ale obawiam sie że docelowo to wycięcie szyby i być może wizyta u blacharza - podejrzewam że pod uszczelką rozwinęła się korozja :(

psy si tec:
mialem to samo z szyberdachem...korozja zjadla blache i lauo sie do srodka przez lampki...wzialem katowke i napakowalem kitu i jak narazie ani kropli na burzy

wachers:

--- Cytat: "psy si tec" ---mialem to samo z szyberdachem...korozja zjadla blache i lauo sie do srodka przez lampki...wzialem katowke i napakowalem kitu i jak narazie ani kropli na burzy
--- Koniec cytatu ---

tylko pytanie jak wyjąłeś szyber dach??

ociec:
Wyjęcie samego szyberdachu to u nas 5 min. Odblokuj ale nie podnoś, ściśnij po bokach uchwytu - wysuną się bolce z mocowanie i tak ściśnięty podnieś o jakieś 20-30 stopni, pociągnij do tyłu - to już wygodniej z zewnątrz zrobić - wyciągając pseudo zawiasy /u mnie akurat pada więc jest bez zdjęć :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej