Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Wpływ instalacji LPG na zużycie pompy paliwa.
IgoReCzeK:
Witam. Jestem zainteresowany Waszymi uwagami w temacie szybszego zużywania się (większej awaryjności) pompy paliwa, przy zasilaniu silnika wyłącznie paliwem LPG i zasilaniem hybrydowym stosowanym naprzemiennie (etylina + LPG). Pozdrawiam Igor.
Dodano: 2008-06-13 o godz. 14:30
Chodzi konkretnie o pompę paliwa jaka znajduje się w moim samochodzie:
Rysunek wskazuje jednoznacznie na pompę elektryczną. Temat jest ogólny, więc problem z pompą membranową pozostaje otwarty. 8-)
Jarek:
To napisz jeszcze o jaką pompę chodzi: membranową czy elektryczną?
Accent:
Odpowiedz jest prosta, pompa jest chłodzona paliwem. Przez co zużywa się gdy paliwa jest mało, wiec najlpiej na LPG jeździć mając 10l benzyny w baku minimalnie. Tragedią jest jeździć na rezerwie mając LPG.
Jeżeli przy LPG pompę się odłączy(jakimś patentem) grzeją się wtryski (i umierają).
Miromat:
--- Cytat: "Accent" ---Jeżeli przy LPG pompę się odłączy(jakimś patentem) grzeją się wtryski (i umierają).
--- Koniec cytatu ---
Bzdura. Miałem Lanosa - z LPG od nowości. Przy kilkunastu tys. km przebiegu wstawiłem odcięcie pompy paliwa i zrobiłem ponad 100 tys. km. Żadnych objawów zużycia wtryskiwaczy nie było.
Accent:
--- Cytuj ---Bzdura.
Żadnych objawów zużycia wtryskiwaczy nie było.
--- Koniec cytatu ---
To trzeba było je rozebrać. Zresztą wyjątek nie neguje reguły.
Zresztą odcięcie mogło co jakiś czas puszczać paliwo do wtrysków, albo wtryski mogły się grzać i lekko zalewać, ale silnik mógł pracować dobrze ale np palić ciut więcej. Itp.
http://www.allegro.pl/item351172019__promocja_stag300_sekwencja_instalacja_gazowa_lpg.html
Autor aukcji montuje instalacje gazowe, poczytaj niżej co sądzi o takich patentach.
Nawigacja
[#] Następna strona