Forum > Lantra / Elantra

Zastapienie modulu centralnego zamka

<< < (2/3) > >>

BartBartez:

--- Cytat: "yolmen" ---ilownik mial 4 przewody takze mysle ze to master od strony pasazera tak samo
--- Koniec cytatu ---

skoro był siłownik to znaczy, że nie ma tego czujnika, o którym pisałem

yolmen:
ile przewodow ma ten czujnik ? bo w sumie nie wiem dokladnie jako to wyglada , wiem ze s 4 przewody a jak od strony pasazera porobuje zamknac to u kierowcy sie nie zamykaja wiec mozliwe ze mam tylko czujnik , czy zeby zainstalowac uniwersalny centralny zamek wystarczy dorzucic universlany silownik master w drzwi kierowcy ? dzieki

valdii:
Jeśli jest możliwość (to znaczy była :-) ) sterowania zamkiem z obydwu przednich drzwi to nie masz czujnika tylko siłowniki master w tych drzwiach. Czy przy przekręceniu kluczyka w drzwiach pasażera tylne siłowniki się zamykają i otwierają a tylko od kierowcy nie działa?Jeśli tak to winny jest master w drzwiach kierowcy lub któryś z przewodów dochodzących do niego jest uszkodzony - sprawdź styki na złączkach i czy przewody nie przetarły się na przelotce między drzwiami a kabiną.

BartBartez:

--- Cytuj ---ile przewodów ma ten czujnik ?
--- Koniec cytatu ---

Tego to nie wiem. Ale czujnik to czujnik taki mały pstryczek czy coś koło tego, a siłownik jest dużo większy więc chyba odróżnisz.

yolmen:
dobra okazuje sie ze to przekaznik , mozna go ominac dokladajac alarm ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej