Forum > Lantra / Elantra
Zastapienie modulu centralnego zamka
yolmen:
witam
moj centralny zamek szwankuje , mianowicie jak otwieram czy to z kluczyka czy z rygla drzwi to pozostale sie nie otworza ale czasem sie zamkna. Nie mam pilota, bylem u elektryka i powiedzieli ze to modul , w tym przypadku ETAC. Zaproponowali mi Centralny zamek Viper z pilotami, ale ze chcieli drogo to zrezygnowalem. postanowilem samemu kupic taki zestaw i zamontowac. Kupilem cos takiego http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170276741703&sspagename=STRK%3AMEWNX%3AIT&viewitem= jednak nie wiem czy to sie nada bo system ten wykozystuje modul samochodu do otweirania i zamykania ,a ten jest uszkodzony :/ czy moze sie myle ? w ktore kable mam sie wpiac w sensie te wpiete w etac czy na przekazniku ? Dzieki
BartBartez:
Poszukaj na forum. Było coś podobnego
yolmen:
no wiec przejzalem forum i co najwyzej znalazlem zae jest to wykonalne ale jak juz nie bardzo :)
BartBartez:
Prawdopodobnie będziesz musiał nabyć uniwersalny sterownik centralnego zamka.
Tylko pytanie czy Elantra ma siłownik w drzwiach kierowcy czy tylko czujnik przekręcenia kluczyka. Jeśli tylko czujnik to musisz także zakupić siłownik master.
Bardzo prawdopodobne jest to iż ten właśnie czujnik jest przyczyną Twoich problemów
yolmen:
z 2 stron ? drzwi pasazera tak samo sie zachowuja. Najgorsze ze wytlumilem drzwi :-? silownik mial 4 przewody takze mysle ze to master od strony pasazera tak samo
Nawigacja
[#] Następna strona