Forum > Accent
Duże spalanie
meler:
a co do samego dużego spalania to powiedzcie mi czy nie posiadanie tej części może powodować duże spalanie? Nie wiem czemu nie mam tego wyprowadzenia na zewnątrz i zasysane jest gorące a zatem rozrzedzone powietrze z komory silnika. jak tak to jak to sie nazywa bo na allegro nie znalazłem...
na zdjęciu zaznaczone czerwoną krechą z góry dzięki za odpowiedzi :)
grzesik1: Nie odbiegamy od tematu :-x
Zmieniając temat zakładamy nowy wątek... (tak mówi regulamin!)
Vex:
Napewno ma to wplyw na spalanie jak i w jakims stopniu moc silnika szczegolnie w cieply dzien przy rozgrzanym silniku.
Jak nie masz tej czesci i bedziesz mial problem dostac to mozesz doprowadzic od podlogi rura aluminiowa by castorama :)
Przy tym ukladzie temperatura powietrza dochodzi pewnie do 50-60 stopni. Mala ilosc "tlenu w tlenie". :)
BartBartez:
Nie wim dlaczego ale większośc aut z instalalacją LPG I i II gen była pozbawiona tego typu elementów(zdemontowane przez gazowników).
meler:
no ja mam sekwencje...
To jak szukac tej czesci czy dać sobie spokoj? bydlak mi zaczął 12 palic jak jest gorąco... :(
Vex:
Ja o gazie nie mam zielonego pojecia, ale pomijajac ten aspekt to zreguly poprawia sie "fabryke" w celu prawienia danych wlasciwosci a pogarszanie "fabryki" nie jest niczym dobrym i chlodniejsze powietrze napewno dobrze zrobi silnikowi.
Nawigacja
[#] Następna strona