Forum > Accent
Duże spalanie
Jarek:
--- Cytat: "BartBartez" ---większośc aut z instalalacją LPG I i II gen była pozbawiona tego typu elementów
--- Koniec cytatu ---
Większość domorosłych mechaników usuwa takie elementy albo jeśli się da to przekręca je tak żeby pęd powietrza nie wpadał do rury bezpośrednio. Miało to zapobiegać problemom z lpg.
Przy nowszych instalacjach lpg nie widzę powodu do usuwania / przerabiania tego elementu, usunięcie tego elementu na pewno wpływa na pracę przepływomierza (w konsekwencji na moc i spalanie)
Hants:
--- Cytat: "meler" ---a co do samego dużego spalania to powiedzcie mi czy nie posiadanie tej części może powodować duże spalanie?
--- Koniec cytatu ---
Takie amatorskie poprawianie wlotu, badz wylotu, zawsze sie konczy zle.. Zauwaz ile puszek rezonansowych mamy w sonatach. 4?? Producent nie jest glupi: jesli mozna obnizyc koszty produkcji - to je obniza..
Wg mnie powinienes natychmiast rozpoczac poszukiwania brakujacego elementu.
IgoReCzeK:
--- Cytat: "meler" ---... jak tak to jak to sie nazywa bo na allegro nie znalazłem... na zdjęciu zaznaczone czerwoną krechą z góry dzięki za odpowiedzi :)
--- Koniec cytatu ---
Witam. Element to: dolot powietrza do obudowy filtra powietrza - nie mylić z Frankiem Dolotem. ;-)
Accent z którego można by pozyskać ów brakujący dolot powietrza, trzeba by tylko dobrze zagadać, może rozbiorą go na części? Życzę powodzenia w negocjacjach. Pozdrawiam Igor.
Dodano: 2008-06-13 o godz. 13:29
Biorąc pod uwagę oszczędności w zużyciu paliwa (mam nadzieję, że to właśnie ten element jest za to odpowiedzialny), to cena warta zapłacenia - zwróci się za 2-4 miesiące. ;-) Sprowadzenie oryginału przez ASO jest nieuzasadnione ekonomicznie.
meler:
napisałem do kilku i jeden już odpisał chce 40zł + przesyłka, zobaczę jak reszta zaproponuje, a jak nie odpiszą to wezmę już ten może sie zbije chociaż koszty przesyłki. Bardziej mnie martwi fakt że pewnie mój Accencik przejechał w takim stanie 3 lata od założenia gazu... Mam nadzieje, że mu sie nic nie stało i zacznie palić teraz normalnie :D
Dzięki za pomoc:)
Jarek:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---dolot powietrza do obudowy filtra powietrza
--- Koniec cytatu ---
Można to też nazwać tłumikiem szmerów ssania.
Nawigacja
[#] Następna strona