Forum > Tucson JM

[Tucson] skrzynia biegów - ciężka zmiana biegów

(1/7) > >>

krawiecmarcin:
Witam. Mam problem z moim Tucsonem!
Może ktoś z Was też miał taki przypadek lub jest w stanie mi podpowiedzieć co to jest za usterka i jak się tego pozbyć. Przebieg 75 tyś rok 2005 skrzynia 5 biegów manualna i silnik 2,0 benzyna. Wymieniłem już sprzęgło bo taka była pierwsza diagnoza, ale też był objaw wskazujący na wadę docisku – przy wciskaniu pedału sprzędła było wyraźnie czuć „puknięcie”. Wszystko teraz działa poprawnie ale pozostaje nadal problem z biegami. Dokładnie to jak zmieniam z 2 na 3 to jest problem i zgrzyt, muszę to zrobić wolniej i z minimalnym przestojem przed wrzuceniem biegu 3. Ciężko też działają biegi 1-2 i odwrotnie 2 na 1. Całe sterowanie zostało już sprawdzone i tutaj nie ma nic co mogłoby działać źle. Mechanicy z ASO proponują jeszcze wymienić: olej, później pompę sprzęgła a na końcu siłownik i linki zmiany biegów. Nie chcę się pakować w koszty części i naprawy! Może ktoś z Was miał taki przypadek? Pamiętam jeszcze jak w zimie przy dużych mrozach -20*C na początku jazdy pedał sprzęgła z opóźnieniem wracał – może to wskazuje na uszkodzenie pompy sprzęgła? Pomocy !!!

Łukasz:
Jeśli olej w skrzyni nigdy nie był wymieniany to nie zaszkodzi sprawdzić - nie powinien być to duży koszt a może pomóc.

krawiecmarcin:
witam,  :mrgreen:  chwilę mnie nie był ale problem się nie rozwiązał. W sierpniu wymieniłem olej na 75w90 SHC Mobilube synt. (takiej klasy zalecany jest do tej skrzyni biegów) i miałem nadzieję, że się uspokoi. Niestety nic takiego, biegi nadal działały tak samo. Kolejne próby we wrześniu. Na celownik wzięte zostały: siłownik i pompa sprzęgła. Wymiana wraz z nowym płynem częściowo pomogła!? a może to ja tak bardzo chciałem w to uwierzyć  :-)  . Niestety nie pomogła nawet ta wymiana! Zostały mi nieuszkodzone ale używane klamoty (jak ktoś potrzebuje pompę lub siłownik to  odstąpię za symboliczną kwotę). Pozostały linki zmiany biegów i na koniec pewnie skrzynia, ale nie wiem czy się nie pogodzę z taką sytuacją  :cry:  - może ktoś znajdzie rozwiązanie i coś podpowie wcześniej.

czaperek:
O czasu wymiany oleju w skrzyni biegów ( wymieniony na klasę zalecaną przez producenta) mam problemy z wrzucaniem 2 biegu. Polega to na tym,że przy wrzucaniu 2 biegu odczuwam zwiększony opór, nierzadko zgrzyty, bieg wchodzi"ciężko". Kiedy jednak samochód trochę przejedzie, jak pomieszam biegami , wrzucanie 2 jest łatwiejsze, choć lekki opór jest nadal odczuwalny.Mam też wrażenie,że problem nasila się zimą.Z innymi biegami nie mam problemów, choć precyzja skrzyni w Tucsonie pozostawia wiele do życzenia.
Pytanie jest następujące:Czy u kogoś również występował podobny problem?.Czy wskazuje to na zużyty synchronizator i wystarczy tylko go wymienić, czy też trzeba wymienić całościowo skrzynię biegów? Czy może wystarczy zmienić olej na inny o mniejszej lepkości - może ktoś już tak zrobił?
Proszę o jakieś podpowiedzi i rady. Z góry dziękuję.

Piotrek79:
Skoro problem pojawił się po wymianie oleju to tu pewnie bym szukał przyczyny. Dobre efekty podobno daje ceramizera do manualnych skrzyń biegów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej