Forum > Matrix / ix20
[ix20] Łuszcząca się kierownica
lukasz.zst:
Witam
Zauważyłem ostatnimi czasy, że kierownica zaczyna się łuszczyć. Wygląda teraz tak, jakby auto miało przejechane 200 tys. km, a ma przejechane raptem 10 tys. km.
Bałem się jechać do serwisu, ponieważ znając Hyundaia to wszytko zrobi żeby to zwalić na mnie.
Zanim pojechałem, pogrzebałem w internecie i znalazłem kilka przypadków ix20, w tym testowany przez auto-świat, gdzie im się podobna sytuacja zdarzyła przy 14 tys.km .
Pojechałem dzisiaj do Hyundai Auto Kopex i ku mym zdziwieniu od razu stwierdzono, że koło kierownicze do wymiany bez dyskusji. Czas czekania do 8 tygodni bo nie ma na stanie w Polsce i reszcie krajów UE. Będzie to zrobione na gwarancji.
Czy macie takie same przypadki?
Oto artykuł
http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/test-hyundaia-ix20-sprawdzilismy-czy-warto-go-kupic
Ed. Jak widać. Tekla
I moja kierownica
beazee:
Nie w takim stopniu.
Delikatne przytarcia na linii łączenia powyżej wytłoczeń na dłonie (za 10 druga).
A powodem są "szorstkie łapy" :)
lukasz.zst:
bardzo śmieszne
I kolejny raz zostałem oszukany przez importera, miała być to skóra a nie materiał skóropodobny itd.
Ed. Ort. Tekla
Yaro:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---bardzo śmieszne
I kolny raz zostałem oszukany przez importera , miała być to skóra anie materiał skóro podobno , itd .
--- Koniec cytatu ---
Podobną sytuacje miałem w Fusionie kierownicę obszyłem skórą ale już prawdziwą ;-)
endriu:
miałem wymienianą na gwarancji w zeszłym roku też sie złuszczyła czekałem tydzień teraz na razie jest ok.
Nawigacja
[#] Następna strona