Forum > Atos / Atos Prime
Jak sprawdzić poziom cieczy chłodzącej?
kczech:
valdii ma racje - problem ten dotyczy nie tylko atosów.... Oczywiscie istnieje sznasa ze uszczelka padla miedzy plaszczem wodnym a komora spalania wtedy olej bedzie czysty, ALE BEDZIE UBYWALO PLYNU W CHLODNICY.
P.S. Kiedys w jednm z moich aut gdy polecial mi tylny tlumik (wypadla mala dziurka srednicy glowki od zapalki) zauwazylem ze na krotkich podjazdach po zgaszeniu auta zostaje plama. Nastepnym razem odpalilem zimny samochod podstawilem pojemnik pod wydechem i zaczalem lapac wode. Po zgaszeniu silnika kapalo jeszcze z kilka minut w sumie zlapalem 1/3 szklanki. Wyobraz sobbie ze u Ciebie ta woda zostaje w wydechu i rano odpalasz , gdzies musi ja wywalic...........
wlad:
--- Cytat: "kczech" ---Nastepnym razem odpalilem zimny samochod podstawilem pojemnik pod wydechem i zaczalem lapac wode. Po zgaszeniu silnika kapalo jeszcze z kilka minut w sumie zlapalem 1/3 szklanki. Wyobraz sobbie ze u Ciebie ta woda zostaje w wydechu i rano odpalasz , gdzies musi ja wywalic...........
--- Koniec cytatu ---
to by tlumaczylo to,ze dymienie nie nastepuje od razu po zapaleniu silnika tylko jak tlumik sie nagrzeje.
Grzesik1:
W autach z katalizatorem, zawsze występuje parowanie z ukl wydechowego i prawie zawsze leci woda. Nie ważne czy to hyundai volkswagen czy fiat tak po prostu jest.
kczech:
grzesik1 - nie wazne czy jest katalizator czy nie. Gwarantuje Ci ze jak wytniesz kata to tez ten efekt bedzie wystepowal. Im dluzszy wydech i majacy wiecej tlumikow tym bardziej ten efekt jest zauwazalny
gregin:
Proponuje przesledzic chemiczna reakcje spalania w silniku spalinowym. Mam to w jednej prezentacji ale niechce mi sie tego szukac. Poprostu efektem ubocznym jest H2O. Proste, zadnej magii w tym niema.
No chyba ze mnie pamiec zawodzi ale raczej w to watpie;)
Nawigacja