Forum > Accent

[Accent LC] Problem z klima

<< < (2/3) > >>

Lookas:
jak juz ktos napisal najpierw sprawdz czy jest cisnienie w ukladzie. jak masz blade pojecie to znajdziesz porty od klimy, jak nie masz to nawet nie szukaj.
jak nie dziala to moze byc:
-nieszczely uklad klimatyzacji
 .przetarta jedna z rurek czyli dziura
 .nieszczelny uszczelniacz na polaczeniu wezy (przewaznie jest o-ring [specjalne do klimy] ale sa np pierscienie uszczelniajace, nie wiem czy w hyundaiu takie wystepuja)
 .nieszczelny: skraplacz, filtr-osuszacz, parownik, kompresor
-problem elektryczny
 .niesprawny czujnik cisnienia w ukl. klim.
 .przekazn. ster. zalanczaniem klimy
 .bezpiecznik
 .wada w kablach (nie ma pradu na sprzegielku kompresora)
 .uszkodzone sprzegielko kompresora
 .uszkodzona dysza rozprezna (klima dziala ale nie chlodzi)

i
--- Cytat: "corner" --- dodam ze mam mozliwosc doladowania tego plynu
--- Koniec cytatu ---

skoro masz mozliwosc to znaczy ze masz odpowiedni sprzet, chyba ze twoj kolega naprawia lodowki, to lepiej nie nabijaj freonem bo szybko dowiesz sie ile kosztuje niewiedza.
podpowiedź: r134a
pzdr.

pionteknhb:
mi przy całkowitym braku czynnika weszło 530 ML.

Złośnik:
Zaworki masz dwa - muszą być koniecznie z nakręcanymi osłonkami - zwykle w kolorze zielonym lub czarnym - jak kapturki na wentyle samochodowe tylko trochę większe. Pod osłonką będziesz widział zielonkawy kolor czynnika.

NieAmator:

--- Cytat: "Lookas" ---
 .uszkodzona dysza rozprezna (klima dziala ale nie chlodzi)

i
--- Cytat: "corner" --- dodam ze mam mozliwosc doladowania tego plynu
--- Koniec cytatu ---

skoro masz mozliwosc to znaczy ze masz odpowiedni sprzet, chyba ze twoj kolega naprawia lodowki, to lepiej nie nabijaj freonem bo szybko dowiesz sie ile kosztuje niewiedza.
podpowiedź: r134a
pzdr.
--- Koniec cytatu ---

dysze rozpreżną masz tylko w wagu i nie wszędzie a lodówki nabiją się isobutanem a nie r 134a to są całkiem inne gazy tak samo jak do agregatów chłodniczych r 404 trzeba znaleźć dziurę i uszczelnić niech to zobaczy ktoś kto się zna a  nie nabija na pałe

Lookas:

--- Cytat: "NieAmator" ---dysze rozpreżną masz tylko w wagu i nie wszędzie
--- Koniec cytatu ---

gwarantuje ze sa w kazdym samoch., moga miec rozny wyglad ale musi byc bo inaczej klima by nie chlodzila.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej