Forum > Accent

[Accent LC] Problem z klima

(1/3) > >>

corner:
Witam ,ostatnio padla mi klima tzn. nie chlodzi , nie wiem czy skonczyl sie czynnik chlodzacy, a moze cos innego??. bede wdzieczny za sugestie, dodam ze mam mozliwosc doladowania tego plynu, lecz brakuje mi  tej koncowki do wezyka by sie podpiac i samamu napelnic. mozna gdzies ta koncowke kupic??
pozdr...

Jokoko:
Najprostszym sposobem aby upewnić się czy Masz czynnik chłodzący jest wzięcie śrubokręta i naciśniecie na zaworek wentyla. Jak Jest kolejnym krokiem będzie sprawdzenie czy dochodzi napięcie na kompresor. Nie wiem czy samemu jest sens bo tam są ustalone normy ile tego czynnika powinno być w układzie.

NieAmator:
może być mało gazu może być uszkodzony elektromagnes. Jeżeli nie ma gazu wcale to układ nieszczelny. Sprawdź bezpieczniki i zobacz czy wentylator pracuje przy włączonej klimie

corner:

--- Cytat: "Jokoko" ---Najprostszym sposobem aby upewnić się czy Masz czynnik chłodzący jest wzięcie śrubokręta i naciśniecie na zaworek wentyla. Jak Jest kolejnym krokiem będzie sprawdzenie czy dochodzi napięcie na kompresor. Nie wiem czy samemu jest sens bo tam są ustalone normy ile tego czynnika powinno być w układzie.
--- Koniec cytatu ---

a wlasnie ile tego czynnika moze znajdowac sie w ukladzie, bo gosciu krzyknol    20 zl za 100ml
i  gdzie znajduje sie ,,zaworek wentyla.''

kosmos2011:
http://spoti.pl/dokument/10365/klimatyzacja-i-ogrzewanie-accent-lc

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej