Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[ix20 JC] LPG w silnikach 1.4 (G4FA) ?

<< < (2/5) > >>

ph71:
No to jest nas już dwóch  :mrgreen:  Gratuluję odwagi (bo przecież gwarancja itd.) i decyzji.
Mam już ze 12 tys. na gazie i nie żałuję decyzji. Po pierwszym przeglądzie dodatkowo dopieszczono instalkę i jest jeszcze lepiej.

czarmar:
Dla innych użytkowników forum, może kilka miesięcy później ale ja równiez wyrażę swoją opinię w tym temacie.

Witam ja równiez w i30 z tym samym silnikiem mam stag 300 isa2 +rc01 + wtryskiwacze hana, zakładałem w firmowym warsztacie firmy ac w białymstoku gdzie produkują sterowniki i inne elementy jak sterowniki stag.
Maja dobrze dopracowane szczegóły bo duzo mieli w swojej firmie hyundai i duzo eksportują, więc maja przygotowane przynajmniej do i30 gotowe elementy, zestawy wraz z wiązakami.

Dlatego polecam, wychodzi taniej i dobrze sie jeździ.

lukeswirus:
Witam. Ja mam AG Centrum Zenith Pro EOBD i przejechałem już 40tyś km. Jak na razie nie mam odpukać żadnej usterki. Świece wymieniam profilaktycznie co 20tyś

lotug:
Zalozylem niespelna 2 tygodnie temu BRC Sequent w i30. Wrazeniami za jakis czas sie podziele. Na razie wszystko OK.

lukasz.zst:
Po zapytaniu sie w Czechach jaką sie zaleca instalacje LPG do ix20 1.6 .Odpowiedziano mi żę Tartarini Auto Evo 01. Wysłałem zapytanie do przedstawicielstwa i dostałem odpowiedz :

- Do tego samochodu polecamy ( zaleca )włoską instalację Tartarini Auto Evo 01w cenie 3200zł (zbiornik w miejscu koła zapasowego, pokrowiec na koło zapasowe, wlew pod klapką wlewu paliwa, ozdobna podstawka pod przełącznik).
Stosując tę instalację nie ma konieczności montażu dodatkowej lubryfikacji ponieważ instalacja współpracuje z OBD pojazdu i po przekroczeniu obciążenia silnika powyżej 90% automatycznie przełącza się na benzynę celem chronienia zaworów i gniazd zaworowych.

Nie ma możliwości wykupienia gwarancji na silnik, jednak firma nasza posiada ubezpieczenie na wypadek gdyby z winy instalacji silnik uległ uszkodzeniu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej