Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[ix20 JC] LPG w silnikach 1.4 (G4FA) ?
Robik:
Polecam odpowiedzi merytoryczne a emocje odstawiac na bok. Ja w przeciwienstwie do przedmowcy mam dokladnie odwrotne wrazenia z instalacja BRC. Praktycznie bezobslugowa zadnych check engine wymiana filtrow co 15 tys i ponad 70tys przebiegu bez jakichkolwiek problemow z instalacja. Sprawdz sobie ceny czesci eksploatacyjnych (ja kupuje w phjacus) znajdz dobrego gazownika
i zacznij oszczedzac :)
Z doswiadczenia wiem ze 100% sukcesu zalezy od wiedzy instalatora i jego uczciwoaci w dobraniu podzespolow, to jest juz moje 4 auto na LPG i kolejne pewnie tez przerobie chyba ze przyjdzie juz czas na silnik elektryczny :)
kosmos2011:
Robik zbliża (czy raczej przy LPG już powinna być dokonana) kontrola i ewentualna regulacja luzów zaworowych.
Robik:
Bylem na kontroli w warsztacie ssace idealne, wydechowe w gornych granicach tolerancji, koszt pomiaru z wymiana uszczelki 250zl. Ewentualna regulacja po kolejnym pomiarze za okolo 25 -30tys mechanik zasugerowal zeby nasluchiwac pracy silnika. Niestety w silnikach G4KD w gre wchodzi regulacja plytkami co nie jest tanie ale jak sie jezdzi to trzeba to w bilansie uwzgledniac :)
kosmos2011:
W silniku G4KD regulacja luzów zaworowych odbywa się poprzez wymianę popychaczy (na rysunku element o numerze 22226C) o zmiennej wysokości co 0,015 mm.
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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%3D
mirekm3:
Witam dzisiaj zagazowałem mojego ixa
Elpigaz Stella OBD Exclusive 2-3-4 cyl,ciekawy jestem jak długo będę zadowolony z tej decyzji ,może ktoś ma jakieś doświadczenia odnośnie tej instalacji?
Nawigacja
[#] Następna strona