Forum > Sonata
Skrzynia automatyczna - problem z IV biegiem
Jarek:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Siłą rzeczy stracił on swoje właściwości po tylu latach
--- Koniec cytatu ---
Olej się starzeje i to bardzo, następuje jego "chemiczne zużycie", pojawia się nawet woda, kto wie może ona jest właśnie tego przyczyną.
BartBartez:
--- Cytat: "fusior" ---
2. Mechanicy mówią że może tak sie stać przy wymianie filtra uszczelki i oleju w automacie iż skrzynia na dobre odmówi posłuszeństwa ?
--- Koniec cytatu ---
Słyszałem o takich przypadkach. Dzieje się tak wtedy gdy zamiast nowej uszczelki "mechanik - amator" zakłada starą na silikon. Znajomy tak zrobił - nakładał silikon pistoletem bo myślał, że to się robi jak w branży budowlanej. Prawdopodobnie jakieś farfocle się oderwały i zatkały kanał olejowy w skrzyni. Brakowało 4 biegu (Ford Sierra). Ale jeśli będzie to zrobione prawidłowo to nic takiego nie ma prawa się zdarzyć. Hyundai zaleca wymianę oleju i filtra w automacie co 30 tyś km
fusior:
Troche bez sensu jak wymienie olej ,filtr i szczelke a poźniej okaże się że to jakaś mechaniczna część w skrzyni. Znalazłem całkiem przypadkowo kolesia co ta skrzynie mi rozbierze jak sie dowiem co było przyczyną nie włączania się 4 biegu to napisze.
A jeśli chodzi o ww pytanie to skrzynia ciągnie na 3 do 4-5 tys obr po czym uzyskuje v max 160 i koniec nic nie słychac w skrzyni, tylko silnik wyje jak to przy wysokich obrotach :) pozdro !!
BartBartez:
Nie wiem jak w Sonacie ale w Scoupe TCU było o wiele bardziej skomplikowane niż ECU i tak myślę zę to może problem elektroniczny
fusior:
Kurde nawet nie strasz :) bo elektronika to drogie rzeczy kurna jeszcze tym bardziej do sonatki. Np czujnik ABS ok 400zł :shock: :shock: :shock:
hahaa a ja za 600 cale przednie zawieszenie cenzura oczywiście dzięki allegro !
[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-06-15, 22:16 ]
Następnym razem będzie upomnienie :evil:
Nawigacja
[#] Następna strona