Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Tucson JM 2008] Jaka instalacja do mojego auta ?

<< < (11/16) > >>

sq7ofd:
Witajcie.
Dziś za namową mojego kolegi mechanika została popełniona instalacja :

- butla Stako w kole
- reduktor Auto-Gaz centrum AT.09
- wielozawór Tomasetto
- jednostka sterująca Zenit Pro OBD
- wtryski Herkules GISM-I1000

Zdjęć nie zrobiłem bo nieco ciemno było, ale wszystko zostało założone dość estetycznie, nawet nie spodziewałem się, że polecamy gazownik tak jakoś ładnie to ułoży. Po instalacji sporo jeżdżenia z instalatorem i jego laptopem na kolanach. Różnicy w mocy pomiędzy LPG a PB95 brak. Zobaczymy jak to dalej będzie się sprawowało.
Gaz instalowany w Łodzi na ulicy Finansowej 60.

marcin0218:
Witam. Mam pytanie o montaż gazu do Tucsona 2.0 140 koni rok 2008. Wczoraj gdzieś wyczytałem, że można jak najbardziej montować sekwencyjny ale jak dobrze zrozumiałem, głowica źle znosi działanie na gazie i prędzej czy później będzie do naprawy/wymiany. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy taka naprawa jest droga? I czy polecacie jakieś konkretne firmy zajmujące się montażem gazu na terenie Poznania lub jakich firm osprzęt montować? Na youtube natrafiłem na BRC jak się nie mylę.

marcin899:

Dodano: 2016-03-20, 23:55
przed montażem zmierz luzy zaworowe, porównaj wynik ppo ok 15-20k km. ważne żeby porę je regulować, wtedy  glowicy nic się nie stanie. Wejdz na LPG forum i wyszukaj warsztat z okolicy. Ogólnie dobre graty, dobry montaż, strojenie w trasie to ok 3k PZL. Brc raczej odradzam

marcin0218:
Dzięki za odpowiedz. Auto juz zakupione. Na dniach jedzie na filtry i olej. Rozrzad wedlug dokumentow byl robiony w lipcu.

belgrano:
Co ile sprawdzacie luzy zaworowe na LPG?
Instalacja tu jest nie tyle istotna co montaż. I tu radzę się skupić bo to wazna sprawa.
Mam 5 uto na LPG i stawiam na gazownika. Przygód nie miałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej