Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Tucson JM 2008] Jaka instalacja do mojego auta ?

<< < (10/16) > >>

Mirek:
1.  Naprawdę bardzo dobra około 4 tys, przeciętna około 2,5 do 3 tys
2.  Wszystkie płyny ustrojowe,  rozrząd, filtry - około 1 tys
3.  Rozrząd trzeba wymieniać nie wyżej niż 90 tys przebiegu - silnik kolizyjny więc lepiej nie przeginać z przebiegiem bo efekty mogą być okrutne - być może razem z rozrządem trzeba wymienić pompę wody - zależy od stanu - ja nie musiałem.
Przejrzeć wszystkie paski - trzeba to wymienić - to są groszowe wydatki.
Ja tak zrobiłem - śmigam bezproblemowo- jestem happy a autko ogólnie tanie w eksploatacji  i bezproblemowe.
Pozdrawiam

marcin899:
Standardowy, dobry zestaw na stag qbox, acr01, hana zielone, ściąganie kolektora do wiercenia to koszt 3000 PZL. Silesia cars, gaz mobil Tychy, itp itd. Ceny prawie te same. Za 4 to chyba na cieklej fazie 5gen albo na keichinah czy tez dedykowanej od prinsa , Landi itp.
Za 3k zl dostaniesz bardzo dobra instalacje. Pamiętaj o pomiarze luzu zaworowego i jego regularnej kontroli

Mirek:
Po kupnie używanego autka: na założenie dobrej instalacji gazowej, wszelkie przeglądy, wymianę płynów ustrojowych, wymianę rozrządu itp., koszty rejestracyjne należy przeznaczyć pakiet startowy w wysokości około 5 tys zł.  
Jeżeli nic się nie chce dokładać to należy udać się do salonu po nowe auto.  :-D

marekbednarz:
a sam rozrząd to jakiego rzędu koszt ?

i czy da się jakoś sprawdzić/poznać czy rozrząd był wymieniany ? to widać gołym okiem albo mechanik bez problemu spojrzy i to dostrzeże ? czy to jest jakaś bardziej ukrywa kwestia i nie da się tego stwierdzić po otworzeniu maski ?

a oleje + filtry to ok 400zł całość ?

i powiedzmy że po kupnie ten rozrząd + olej z filtrami to wszystko co trzeba koniecznie zrobić ? - pytam się bo planuje w sobote/na początku przyszłego tygodnia zakupić jednego z droższych ofertowo Tucsonów i chciałbym wiedzieć ile jeszcze ewentualnie będzie trzeba dopłacić...

ps. instalacja gazowa Tartarini będzie łatwa do serwisu ? bo takową on ma a nie jest to popularna chyba instalacja

Testus:

--- Cytuj ---a sam rozrząd to jakiego rzędu koszt ?
--- Koniec cytatu ---

350 części bez pompy 400-500 robota

--- Cytuj ---i czy da się jakoś sprawdzić/poznać czy rozrząd był wymieniany ? to widać gołym okiem albo mechanik bez problemu spojrzy i to dostrzeże ? czy to jest jakaś bardziej ukrywa kwestia i nie da się tego stwierdzić po otworzeniu maski ?

--- Koniec cytatu ---

Szczerze wątpię a i tak nigdy nie masz gwarancji.
No chyba że są na to jakieś sprawdzone papiery

--- Cytuj ---a oleje + filtry to ok 400zł całość ?
--- Koniec cytatu ---

Da się w 200 bez problemu

--- Cytuj ---i powiedzmy że po kupnie ten rozrząd + olej z filtrami to wszystko co trzeba koniecznie zrobić ? - pytam się bo planuje w sobote/na początku przyszłego tygodnia zakupić jednego z droższych ofertowo Tucsonów i chciałbym wiedzieć ile jeszcze ewentualnie będzie trzeba dopłacić...
--- Koniec cytatu ---

Wróżenie z fusów

--- Cytuj ---instalacja gazowa Tartarini będzie łatwa do serwisu ? bo takową on ma a nie jest to popularna chyba instalacja
--- Koniec cytatu ---

Pytanie raczej na forum LPG. Tartarini u nas raczej rzadko spotykane
I jeszcze pytanie jest ile ta instalacja ma przejechane.

Ja osobiście właśnie niedawno byłem przed podobnym wyborem.
Wolę sam ww. serwisy porobić. Wiem co wtedy mam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej