Forum > i30 FD
I30 CW - szybko reagujące hamulce
miost:
Przedwczoraj odebrałem i30CW. Oczywiście jak wyjechałem z salonu od razu stanął mi dęba. Jak widać to norma................
Co do wspomagania jestem zadowolony z odczuć. Dosyć twardo przy prędkości przelotowej na trasie co sprawia , że dobrze się wyczuwa auto. Przedtem miałem sienę bez wspmagania za to z luzem na przekładni, więc jak dla mnie różnica jest kolosalna......
rybak_stefan:
hyundaia mam od 3 dni; wrażenia dot. hamulców i wspomagania jak u kolegów opisujących przede mną
szymonmtb:
Witam
Mi podczas pierwszych jazd testowych - po Rzeszowskich ulicach i30 CRDI 1,6 (115KM) na wszystkich skrzyżowaniach stawało "DĘBA" :-D
Odpowiedzią przedstawiciela salonu na pytanie: czy to normalne - możliwe do ewentualnego wyregulowania, było stwierdzenie:
"Firma Hyundai celowo zastosowała takie rozwiązanie (stosowanie w nowoczesnych samochodach ciężarowych), aby w momencie "przyśnięcia kierowcy" - nastąpiła odpowiednia siła hamowania" ...
Sprytny i za razem "mocny" argument, zachęcający do zakupu ]:->
kml:
--- Cytat: "szymonmtb" ---prytny i za razem "mocny" argument, zachęcający do zakupu
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, ale jeżeli wysiądzie ABS ( a to się zadarza ) to ma się samochód, którym nie sposób sie zatrzymać bez poślizgu kół. Jeźdizłem kiedys thalią, ktora ma bardzo mocne hamulce i na suchym był problem a na mokrym po prostu strach.
Bardzo lubie mocne i agresywne hamulce ale co za dużo to nie zdrowo.
Grzesik1:
--- Cytat: "kml" ---Zgadza się, ale jeżeli wysiądzie ABS
--- Koniec cytatu ---
Jest kontrolka więc wtedy prosto do serwisu i modlić się, aby naprawili.
Nawigacja
[#] Następna strona