Forum > i30 FD

I30 CW - szybko reagujące hamulce

(1/4) > >>

gummi.cezar:
Witam !

Wczoraj odebrałem nowego I30 CW 1.6 CVVT w wersji Comfort+. Jako, że przez ostatnie 6 lat jeździłem Accentem II bez ABSu i wspomagania kierownicy mam do bardziej doświadczonych użytkowników dwa pytania:

1) W Accencie siłę nacisku szczęk można było łatwo regulować siłą naciśnięcia pedału. W I30 lekko nacisnę pedał a autko "staje dęba". Czy to normalne w nowym samochodzie z ABS ?
Czy po paru tysiącach pedał zmięknie ?

2) Wspomaganie na parkingu w I30 jest super, ale jak tylko wyjadę na ulicę to trzeba włożyć trochę siły aby ruszyć koło kierownicy. W starym Accencie kierownica chodziła bardzo lekko. Wiem, że teraz mam koła o dwa cale większe i cięższy samochód, ale mam odczucie jakbym oprócz kierownicy obracał również przekładnię silnika wspomagania, który przy dużej prędkości nie działa. Pytanie w zasadzie to samo: Czy samochody ze wspomaganiem tak po prostu mają ? Czy jest jakaś możliwość regulacji siły wspomagania w serwisie (zmiana części oprogramowania) ?

gummi_cezar

speedmaster:
ja do hamulca długo się przyzwyczajałem bo też dęba często stawał :)

a co do wspomagania to u mnie działa bez zarzutu :roll:

ja nie mam kombi :roll:

BartBartez:

--- Cytat: "gummi.cezar" ---lekko nacisnę pedał a autko "staje dęba"
--- Koniec cytatu ---

Też miałem takie wrażenie w różnych nowszych autach. Ale jak się przyzwyczaisz to nie będziesz tego odczuwał

Cendra:
myślę, że dobrze jak auto ma "twarde" wspomaganie przy wyższych prędkościach... wtedy nie stracisz panowania nad autem przez zbyt lekki ruch ręką... przywykniesz 8-)

gummi.cezar:
Dzięki za wypowiedzi - Już się przyzwyczaiłem, a jak wsiadłem na powrót do Accenta to pedał w podłodze, a on nie hamuje - Takie odczucie ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej