Forum > Accent
[Accent X3] Założenie nowego alarmu i nowego centralnego zam
doman76:
Centralny zamek nie jest drogi (ok 100zł), jednak najdroższy jest montaż szczególnie w 4/5D Trzeba rozebrać wszystkie boczki drzwi i plastiki z boku żeby położyć kable. Moim zdaniem ma to jakiś sens tylko jak jeździsz często z pasażerami.
Alarm można naprawić zwykle dość tanio ale trzebaby wiedzieć jaki masz alarm (przydała by się nazwa jeśli masz to z książeczki do alarmu, jeśli nie to może po zdjęciu pilota albo centralki). Najprawdopodobniej alarm się wzbudza przez czujnik wstrząsowy (kiedyś dość często montowany a tak naprawde mało przydatny i bardzo ciężki do sensownego wyregulowania ten czujnik najlepiej odłączyć), możesz też mieć problem z czujnikami ultradzwiekowymi ale wystarczy zwykle dobry montaż i regulacja a powinno być ok. Piloty jeśli nie działają to może wystarczy wymiana baterii lub zakodowanie do centralki.
Małgorzata:
Dziś po odebraniu auta z warsztatu podjechałam do drugiego (polecanego w warsztacie) elektromechanika. Co się okazuje: pilot działa. Problem tkwi w centralce. Mechanik jest w stanie podjąć się naprawy, a przynajmniej podejmie taką próbę. Zobaczymy, czy mu się to uda.
Za zamkiem centralnym nie tęsknię. Wyższość kluczyka nad zamkiem centralnym zawiera się w tym, iż nie muszę otwierać całego samochodu, by dostać się do wnętrza auta z jednej z możliwych trzech jego stron - od strony kierowcy, pasażera, czy bagażnika. Pasażerów wożę okazjonalnie, bardzo okazjonalnie...
Gdyby ktoś zaproponował mi montaż elektrycznie ustawianych lusterek albo elektryczne otwieranie okien, pierwsza ustawiłabym się w kolejce wygryzając innych chętnych. Pomarzyć można... :mrgreen:
Jokoko:
Ja montowałem elektryczne lusterka i tak samo jak z klimatyzacja ;] Wielkiej filozofii nie ma wystrasza lusterka i przycisk do sterowania nimi gdyż cała instalacja jest pociągnięta wystarczy tylko ja przedłuzyć bo nie starcza kabli :P
Zbyszek:
--- Cytat: "Małgorzata" ---Wyższość kluczyka nad zamkiem centralnym zawiera się w tym, iż nie muszę otwierać całego samochodu, by dostać się do wnętrza auta z jednej z możliwych trzech jego stron - od strony kierowcy, pasażera, czy bagażnika.
--- Koniec cytatu ---
A ja powiem tak: wyższość zamka centralnego nad kluczykiem zawiera się w tym, iż zimą nie musisz się zastanawiać czy uda Ci się danego dnia rano otworzyć drzwi czy też trzeba będzie jechać do pracy komunikacja miejską :-P
Małgorzata:
--- Cytat: "Zbyszek" ---
A ja powiem tak: wyższość zamka centralnego nad kluczykiem zawiera się w tym, iż zimą nie musisz się zastanawiać czy uda Ci się danego dnia rano otworzyć drzwi czy też trzeba będzie jechać do pracy komunikacja miejską :-P
--- Koniec cytatu ---
O! O tym zapomniałam całkowicie, aczkolwiek na tę porę roku noszę ze sobą odmrażacz do zamków
Nawigacja
[#] Następna strona