Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Nagłe spadki obrotów.

<< < (2/6) > >>

Cendra:

--- Cytat: "maspex" ---wlej stp do wtryskow i wiecej na benzynie jezdzij oraz przeczysc silniczek krokowy(ew. wydaje mi sie,ze mozesz miec cos jeszcze z centralka od instalacji gazowej)

ps.scoupe nie ma wad :D dzisiaj jedna ladna kobieta powiedziala mi ze mam lanserski woz :D

ps2. wszystkie nagle awarie jakie widze na forum zwiazane sa z instalacja gazowa,a to nie odpala,a to cos z obrotami itd. daje do myslenia
--- Koniec cytatu ---
mój gazu nie widział, a szarpie ciągle, raz mniej raz więcej... czasem spadną mu obroty, chodź bardzo rzadko... niestety Scoupe nie zadowala mnie w 100% :-(

wachers:

--- Cytat: "BartBartez" ---
--- Cytat: "wachers" ---bo ciagle odbija mi na przepływomierz powietrze
--- Koniec cytatu ---

Możesz to wytłumaczyć? Bo nie rozumiem :roll:
--- Koniec cytatu ---

Chodzi o to że jak mi już zgaśnie to nie moge odpalic i jak już załapuje to momentalnie wystepuja strzały w filtr. tak jak np. odbija gaz.
ale u mnie dzieje sie to tylko na benzynie. na gazie nie spotkałem sie jeszcze z takim czymś.

--- Cytat: "maspex" ---wlej stp do wtryskow i wiecej na benzynie jezdzij oraz przeczysc silniczek krokowy(ew. wydaje mi sie,ze mozesz miec cos jeszcze z centralka od instalacji gazowej)
--- Koniec cytatu ---

Silniczek krokowy mam nówke i już niedawno czyściłem.
Z jakim skutkiem: otóż nic to nie pomogło.
ale dzieki za rade a jaka jest cena średnia tego stp i jaka dawke należy mieszac?

Brt85: Używaj opcji edytuj!Czytaj regulamin!

maspex:
mi tez szarpal,najczesciej po rannym odpaleniu jak mial wiekszy wysilek,wtedy zalalem Vpower-a i STP do benzyny, ktory kosztuje z 12zl za butelke na caly bak,mam spokoj juz rok.

wachers:

--- Cytat: "maspex" ---mi tez szarpal,najczesciej po rannym odpaleniu jak mial wiekszy wysilek,wtedy zalalem Vpower-a i STP do benzyny
--- Koniec cytatu ---

Czyli jak zaleje STP to problem zniknie z obrotami?

Cendra:
nikt Ci tego nie zagwarantuję, ale to jedna z łatwiejszych i tańszych metod...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej