Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Nagłe spadki obrotów.
wachers:
Witam wszystkich!
Nie wiem czy taki temat nie pojawił sie na forum ale zapytam.
Mam S-Coupe od maja bieżącego roku i już zauważam jego wiele wad, ale nie wiem czy jest to spowodowane. Autko posiada instalacje LPG firmy BRC.
1. Gdy odpalam zimnego na bęzynie to przejade około 5km i auto nagle dusi sie jakby zalewało go. Wówczas nie moge go odpalic bo ciagle odbija mi na przepływomierz powietrze. Robiłem już próbe na zdjetej wsówce z przpływomierza i wtedy było to samo zaś gdy już był rozgrzany ta wada mijała. Kable i świece niedawno wymieniłem i nie wiem co mu dolega dalej.
2. Jeżdżąc po mieście czyli od świateł do świateł (ruszenie i hamowanie) hultaj łapie dziwne spadki obrotów z naturalnych 950 do ok 300-400obr/min. tak że aż trzęsie karoserią. Byłem na ustawianiu LPG ale to tylko mi chwilowo zlikwidowało problem. w warsztacie kazano mi wymianę sondy i przepływomierza, bo na kompie wykazywało brak pracy owego przepływomierza. Czy w tym leży przyczyna?
Prosze o pomoc!
BartBartez:
--- Cytat: "wachers" ---kazano mi wymianę sondy i przepływomierza
--- Koniec cytatu ---
Najczęstsza śpiewka elektroników. Nie wiem dlaczego ale często spotykam się z "wymianą przepływomierza" kiedy jest on sprawny. Bardzo często przyczyną złej pracy silnika są inne uszkodzone elementy. Także wstrzymaj się z wymianą przepływomierza.
Jaką masz instalacje gazową? Której generacji? Na benzynie dzieje się to samo?
wachers:
Właśnie o to chodzi że to dzieje sie tylko na benzynie a zwłaszcza punkt 1. bo w drógim sytuacja jest taka sama na gazie i na benzynie.
To jest zwykła instalacja LPG nie jest sekwencyjna. Tródno jest mi powiedziec jaka to generacj. ale data wstawienia to 19.03.2007
BartBartez:
--- Cytat: "wachers" ---bo ciagle odbija mi na przepływomierz powietrze
--- Koniec cytatu ---
Możesz to wytłumaczyć? Bo nie rozumiem :roll:
maspex:
wlej stp do wtryskow i wiecej na benzynie jezdzij oraz przeczysc silniczek krokowy(ew. wydaje mi sie,ze mozesz miec cos jeszcze z centralka od instalacji gazowej)
ps.scoupe nie ma wad :D dzisiaj jedna ladna kobieta powiedziala mi ze mam lanserski woz :D
ps2. wszystkie nagle awarie jakie widze na forum zwiazane sa z instalacja gazowa,a to nie odpala,a to cos z obrotami itd. daje do myslenia
Nawigacja
[#] Następna strona