Autor Wątek: [Getz] [Getz] Montaż obudowy filtra kabinowego.  (Przeczytany 7852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline albert

• Giełda
[Getz] Montaż obudowy filtra kabinowego.
« dnia: 29 Czerwiec 2012, 21:43:05 »
W moim Gacku nie ma klimatyzacji, a tym samym nie ma filtra kabinowego. Chciałbym założyć taki filtr, bo za dużo mam już śmieci w samochodzie, nie wspominając o różnorodnych zapachach. Zapoznałem się z tematem " Getz. Wymiana filtra kabinowego ".

http://hyundaiforum.pl/viewtopic.php?p=5915

Zanim zabiorę się za te różne wyszukane sposoby, chciałbym na początku sprawdzić, czy nie można w miejsce łącznika za dmuchawą wstawić obudowy filtra od Gacka z klimatyzacją. Czy istnieje taka techniczna możliwość, bez demolowania całego samochodu. Jeśli ktoś już się do tego przymierzał lub może nawet zamontował taki filtr, to prosiłbym o taką informację.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 18:33:09 przez Brt »

Offline kosmos2011

• Giełda
Re: Montaż obudowy filtra kabinowego.
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Czerwiec 2012, 22:28:59 »
Cytat: "albert"
Zapoznałem się z tematem " Getz. Wymiana filtra kabinowego ".

http://hyundaiforum.pl/viewtopic.php?p=5915

Chyba nie dokładnie się zapoznałeś

http://getz-club.ru/forum/index.php?s=328349997

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Czerwiec 2012, 13:15:30 »
Zgadza się. Teraz przejrzałem cały temat i z tego co zrozumiałem ( to znaczy bardzo mało, język rosyjski nie jest moim ulubionym językiem ), to jest możliwość wstawienia obudowy filtra kabinowego bez przeróbek mocowania, ale są inne przeszkody. Obudowa ma za duże wymiary i konieczne jest przecięcie listwy przy zawiasach schowka, albo rozpołowienie obudowy i skręcenie jej po wstawieniu na miejsce. Jeśli uda mi się zdobyć taką obudowę, to spróbuję się pobawić i może coś z tego wyjdzie. Jak nie, to odkręcę tunel za dmuchawą i założę taki prowizoryczny filtr, jak opisany na rosyjskim forum.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwiec 2012, 19:34:49 »
Cytat: "albert"
Zgadza się. Teraz przejrzałem cały temat i z tego co zrozumiałem ( to znaczy bardzo mało, język rosyjski nie jest moim ulubionym językiem

Wystarczy wejść na stronę z której pochodzi ten link i włączyć tłumacza i będzie prawie po polsku.

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lipiec 2012, 00:05:14 »
Właśnie tak zrobiłem. Żeby coś z tego zrozumieć, to czytałem tłumaczenie i to samo ponownie po rosyjsku. I tak pomału co nieco z tego zrozumiałem. Jak się tym zajmę i popróbuję coś zrobić, to będę wiedział pewnie dużo więcej. No i oczywiście zamieszczę relację.

NieAmator

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lipiec 2012, 07:25:47 »
Musiał byś najlepiej całą centralkę przełożyć od Getza z klimą możesz od razu z parownikiem kupić to do dołożenia klimy zostanie ci sprężarka chłodnica przewody i przekaźniki

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lipiec 2012, 08:06:22 »
Nie chcę klimatyzacji. Chcę tylko mieć świeże i czyste powietrze i żeby mi śmieci nie wlatywały do środka. Tylko tyle i aż tyle. :mrgreen: