Autor Wątek: proble ze sprzeglem  (Przeczytany 2526 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dudek85

• Gość
proble ze sprzeglem
« dnia: 30 Listopad 2008, 14:01:44 »
kupiłem samochód accent 1.5 .. przynajmniej tak mi powiedział poprzedni właściciel .a w dowodzie mam HYUNDAI PONY 1.5 KAT. a pod maska ma napisane na tabliczce ACCENT (PONY) PROBLEM JEST TAKI ZE ROZWALIŁO MI SIE SPRZĘGŁO. ZAMÓWIŁEM PRZEZ ALLEGRO DO ACCENTA 1.5 I OKAZAŁO SIE PO WYJĘCIU SKRZYNI ZE JEST ZA WIĘKSZE .. TO ZNACZY ŚREDNICA NOWEGO MA 200MN A STAREGO 186MN <MNIEJ WIĘCEJ>A PRZECZYTAŁEM W INTERNECIE ZE ŚREDNICA SPRZĘGŁA 186 MAJA SILNIKI 1.3

1. PYTANIE CZY TO NORMALNE ZE W DOWODZIE JEST PONY A TO JEST ACCENT
2. PYTANIE CZY SILNIK 1.5 MOŻE MIEĆ COŚ PRZEŁOŻONE ŻEBY PASOWAŁO SPRZĘGŁO OD 1.3
3. PYTANIE JAK MOŻNA SPRAWDZIĆ JAKI TO SILNIK??

Witek: Nie używamy caps locka, w całym tekście!

kml

• Gość
proble ze sprzeglem
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Listopad 2008, 16:51:35 »
WYŁĄCZ CAPS LOCKA!

No i tak sie kończy kupowanie przez allegro. Bzdury w dowodzie to norma i nic szczególnego - trzeba to naprawić w czasie rejestracji.

Na silniku jest numer i po tym powienieneś sprawdzić w ASO co to za motor. Podobnie rzecz ma się z kupowaniem: należałoby podać numer VIN numer silnika i mieć nadzieje że będzie pasować.

Nie wiem ile dałeś za to sprzęgło, że chcesz robić jakieś druciarstwo zeby to pasowało. Weź je oddaj albo sprzedaj i kup pasujące.

dudek85

• Gość
proble ze sprzeglem
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Listopad 2008, 20:33:03 »
on już niestety jest zarejestrowany. Na allegro dostałem kompletne sprzęgło za 300 zł VALEO a w sklepach chcieli dużo więcej około 600 zł wiec dlatego wybrałem allegro.Naszczescie mogę odesłać sprzęgło i przyślą mi inne . To znaczy mniejsze do 1.3.A możesz mi napisać gdzie ten numer sie znajduje ??w którym miejscu??

kml

• Gość
proble ze sprzeglem
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopad 2008, 20:41:54 »
dudek85, nie wiem czy tak jest u Ciebie ale według instrukcji to powinno być nad alternatorem :) Co do wpisu w dowodzie to nie wiem czy nie lepiej tego zrobić. O ile inne paliwo to jakoś tam ujdzie to według dowodu to masz samochód z przebitymi numerami :shock: Wydaje mi się, że wartoby sie było podpytać na policji drogowej co robić w takiej sytuacji.

dudek85

• Gość
proble ze sprzeglem
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Listopad 2008, 20:59:40 »
przebite numery to raczej nie bo np dal mi papiery z wypadku z 2000 roku .. i mam tez papiery kupna.. to znaczy jak go sprowadził z Francji 98r. mi sie zdaje ze zmieniał silnik po wypadku i kupił 1,3 . może ten silnik był kradziony i nie wbijał w dowód nawet bo sie nie dało.. przynajmniej tak mi sie zdaje :mrgreen: a po zatym jak kupowałem to bylem z mechanikiem i sprawdzał numery podwozia i nic podejrzanego nie było.

kml

• Gość
proble ze sprzeglem
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Grudzień 2008, 07:31:14 »
dudek85, tak czy siak powinieneś to poprawić.