Forum > Accent

[Accent X3] Stacyjka a immobilizer

(1/4) > >>

siala:
Witam wszystkich.
Mam problem z moim Hyundajem i muszę załatwić go na odległość.
Zawiesiła się stacyjka i już chyba nie ruszy . Została zdemontowana , obstukana , nasmarowana wd40 i nic . A teraz do rzeczy . Czy przy wymianie stacyjki trzeba podłączyć komputer w celu ustawienia immobilajzera .  Imomobilajzer znajduje się przy obudowie kolumny kierownicy.

hyun:
Nie ma takiej potrzeby. W stacyjce masz tylko antenę immo (okrągły plastikowy pierścień). Ważne żeby ta antena była tego samego typu.

Aha Zmieniając całą stacyjkę musisz oczywiście dorobić sobie klucze z tym samym kodem co co obecne.

siala:
Sorki ale chyba to nie ten typ .              Stacyjka według mnie jest urządzeniem mechanicznym [ tak samo jak np. koło] i przy jej wymianie chyba nie muszę podpinać się do kompa .                    
Immo mam przyczepiony do obudowy kolumny kierownicy (czarny plastik wokół stacyjki ) .
Niestety nie jestem pewien gdzie idzie od niego połączenie , do stacyjki czy bezpośrednio do sterownika

IgoReCzeK:

--- Cytat: "siala" ---Stacyjka według mnie jest urządzeniem mechanicznym [ tak samo jak np. koło] i przy jej wymianie chyba nie muszę podpinać się do kompa .
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście. Problem polega na zaprogramowaniu kluczyka który będzie obsługiwał nową stacyjkę. Nie wiem, czy programowanie kluczyka nie będzie musiało oprzeć się o ASO (przy Tucson'ie kosztuje to kilka stówek).

siala:
IgoReCzek ale w moim Accencie kluczyk to tylko kawałek metalu. Albo ja czegoś nie rozumiem albo źle opisałem problem .

Będzie inna stacyjka i inny kluczyk.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej