Forum > Matrix / ix20
[Matrix] Pilot centralnego zamka
cezary-ec:
Witam, mam pytanie do szanownych Kolegów. Mam jeden pilot do mojego Matrixa 2002 i chciałem dokupić ten samokopiujący i skopiować jako drugi zapasowy. Pytanie jest takie: czy ten model Hyundaia ma kod stały, czy zmienny i czy to jest wykonalne? Poza tym mam kłopoty z drugim kluczykiem; sprawdzałem u fachowców, jest dobry, ma dobry czip a immobilajzera nie odblokowuje i nie mogę tym zapasowym zapalić. Jakaś rada?
Orty, orty. Oraz przecinki, w, niewłaściwych, miejscach, w, tytule. tekla
stanley84pl:
Ja mam też tylko jeden ;) i droga to sprawa dorobić Jak Się koledze uda dorobić taniej niz 300 zł to proszę o zostawienie namiarów ;)
qba:
Kurczę - ja mam jakąś dziwną wersję Matrixa bo był bez pilotów. Kupiłem jakiś uniwersalny zestaw to centralnego zamka i siłownik do drzwi przednich, ale kumpel który miał mi to montować rozebrał tapicerkę drzwi i stwierdził, że nie ma miejsca na siłownik... trochę to dziwnę. Sterownik zamka kupiłem firmowy - taki lepszy i leży w szafie od jakiegoś czasu...
Wy skoro macie pilot fabrycznie powinniście mieć też siłownik w drzwiach kierowcy i w przypadku uszkodzeniu pilota zamiast drogo dorabiać piloty fabryczne możecie założyć uniwersalne piloty do centralnego zamka - tak mi się wydaje :)
Kewals:
Witam
Zaczyna mi szwankować pilot.Znalazł ktoś pilota samokopiującego-działającego z matrixem ? Nie uśmiecha mi się wizyta w serwisie i wydanie tyle kasy.
Jeszcze taka czarna opcja-co zrobić jak padnie mi pilot i otworzę auto kluczykiem.Wiadomo wyje alarm i wszystko po blokowane.Idzie to jakoś zresetować czy tylko serwis ?
waldi678:
Hej Gdzieś czytałem że matrixy w momencie kupna dostawały kod cyfrowy i w przypadku takim jak masz to kluczykiem w stacyjce wprowadzałeś ten kod ( przekręcając kluczykiem włączone wyłączone ) i alarm się rozłanczał. Poszukaj w necie .
Nawigacja
[#] Następna strona