Forum > Matrix / ix20
[ix20] Wyższe spalanie - 1,4 benzyna
endriu:
Zgadzam sie w kazdym calu z ph71 ja mam 14 tys za sobą i jest dobrze ostatnio z Poznań - Swieradów 260 km spalanie 5,4 :-) w miescie wiadomo prawie 7l ale to normalne .
beazee:
--- Cytat: "tomp1" ---Na razie komputer pokładowy podaje średnie spalanie 7,5 l (miasto 50% trasa 50%).
--- Koniec cytatu ---
To i tak ładne spalanie Ci podaje.
Jako niewolnik górek, miasta i krótkich dystansów nie mam się co porównywać.
Faktem jest, że im cieplej sie zrobiło tym i spalanie troszkę spadło.
tomp1:
OK. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Czyli nie jest tak źle, a jak piszą ph7 i endriu to po paru tysiącach km będzie lepiej ;-)
ph71:
--- Cytat: "tomp1" ---OK. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Czyli nie jest tak źle, a jak piszą ph7 i endriu to po paru tysiącach km będzie lepiej ;-)
--- Koniec cytatu ---
Bo oprócz mechaniki, musi się do auta dotrzeć także kierowca...
Im szybciej tym lepiej... i dla auta i dla portfela kierowcy :)
tomp1:
--- Cytat: "ph71" ---
--- Cytat: "tomp1" ---OK. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Czyli nie jest tak źle, a jak piszą ph7 i endriu to po paru tysiącach km będzie lepiej ;-)
--- Koniec cytatu ---
Bo oprócz mechaniki, musi się do auta dotrzeć także kierowca...
Im szybciej tym lepiej... i dla auta i dla portfela kierowcy :)
--- Koniec cytatu ---
ph7 jesli o mnie chodzi to nie mam "cięzkiej" nogi. Staram sie nawet jezdzić tak jak wskazuje komputer co czasem wygląda jak jazda emeryta. Co innego w moim poprzednim aucie (peugeot 206 HDI) w którym można szaleć do woli a spalanie i tak oscyluje w granicach 6l/100 km ;-) Stąd mój wątek o wysokim jak na ekonomiczna jazdę spalanie.
Nawigacja
[#] Następna strona