Autor Wątek: brak wskaźnika temperatury silnika w moim Tucsonie  (Przeczytany 13798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

makako

• Gość
brak wskaźnika temperatury silnika w moim Tucsonie
« dnia: 20 Listopad 2008, 10:56:06 »
jak w temacie możecie mi powiedzieć czemu w mojej wesji Tucsona koreańskie rączki nie zamontowały wskaźnika temperatury silnika przecież to takie potrzebne i niebezpieczne zwłaszcza w lecie

Brt85

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopad 2008, 11:17:23 »
:shock: Wrzuć zdjęcie swoich zegarów, bo aż nie wierzę.
Powiedz jaka masz wersję auta, czy kupiona w PL?
Co znajduje się pod wskaźnikiem paliwa?

Chociaż oni są zdolni do tego...

makako

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopad 2008, 11:33:59 »
Tucson 2.0 diesel PREMIUM X 2008 nie wiem jak zdjęcie dodać

tu fotki sory ale z telefonu http://serwisgsm.ostroleka.pl/grzes/Tucson%202008/

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Listopad 2008, 08:28:13 »
Patrze na pierwszą fotkę, myślę sobie, jest klima auto to napewno jest taki wskaźnik, następna fota i szczęka w dół...
Może zgłoś się do serwisu i wyjaśnij sprawę :?: Sprawdź w specyfikacji auta co powinno mieć...
Ale wtopa Hyundaia :!:

Brt85

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Listopad 2008, 11:13:29 »
Wydaje mi się że to kwestja tego "liftingu"... musieli coś pozmieniać, część rzeczy na dobre, część trochę gorzej.
U mnie w Getzie też zmienili tylko na kontrolkę, choć widziałem, że wcześniejsze wersje miały wskaźnik.
Jedyne sensowne rozwiązanie, to przeszczep ze starszych wersji.Jeżeli Hyundai nie zaoszczędził jeszcze na czymś i takie podłączenie nic by nie dało.
Ale zawsze możesz podjechać do ASO i zapytać...

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Listopad 2008, 17:46:52 »
W aucie za takie pieniądze... No chyba, że jest 100% pewności, że autko sie nigdy nie zagotuję to rozumiem :-P

seboc

• Gość
identyczni ejest w KIA Sportage
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Listopad 2008, 18:07:55 »
u mnie w tucsonie wskaźnik jest,
być może to jakieś "usprawnienie"
importera, nie mam np. gniazda USB w schowku (kia ma, jest też w egzemplarzach sprzedawanych np. w Kanadzie)

S.

Brt85

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Listopad 2008, 20:01:32 »
seboc, a kiedy kupowałeś auto? Czy to już ta wersja po "mini-liftingu"? czytaj nowy wzór felg i grilla.
Jak narazie wychodzi na to ż Hyundai albo chciał zaoszczędzić, albo jest ona niepotrzebna. albo jedno i drugie <glupek2>

kml

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Listopad 2008, 21:08:33 »
makako, a nie widziałeś tego PRZED kupnem? Teraz to jest po jabłkach... BTW ostatnim samochodem, ktorym jeździlem i nie było takiego wskażnika to citroen C 15 :mrgreen:

Auto zapewne na gwarancji więc nie nie można zrobić ale jedynym sensownym rozwiązaniem zdaje sie być montaz wskazników w słupku od kierowcy gdzie zazwyczaj montuje sie 3 zegary. Jako że masz klekota to można tam wpiąć ciśnienie od turbiny i coś tam jeszcze.

Swoją drogą to brak tego wskaźnika to naprawde jakis kompletny odpał. Skąd kierowca ma wiedzieć kiedy silnik jest w temp gdy można dać w palnik?? Przecież nie wolno pałować zimnego diesla. Nie wiem o czym oni myśleli...naprawdę :roll:

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Listopad 2008, 08:41:33 »
Nie masz jakiejś specyfikacji auta na papierze :?:

makako

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Listopad 2008, 12:49:47 »
nie widziałem tej wersji wcześniej w salonie pokazywano mi najtańszą wersje a ten mój premium sprowadzali mi z innego salonu z polski

krzys

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Listopad 2008, 13:09:30 »
W nowych Tucsonach - rok modelowy 2009 są liczniki bez wskaźnika temperatury. Na stronie internetowej Hyundai Motor (nie Polska) są już zdjęcia wnętrza i nowych wskaźników.
Też dostałem Tucsona ze zmienionymi wsaźnikami.

makako

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Listopad 2008, 13:39:09 »
żeczywiści zegary tu widoczne http://worldwide.hyundai-motor.com/common/html/showroom/recreational/tucson/driving.html widocznie mamy Tucsony nie na rynek Polski bo na naszej stronie hyundai.pl :-( zegarów nie pokazują . Moim zdaniem to nie dobrze że tego wskaźnika nie ma trzeba jeździć na oko kiedy jest ciepły i kiedy można pzrycisnąć, ew. kiedy sie zagotuje w lecie w górach

Brt85

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Listopad 2008, 23:25:38 »
Koledzy, dziś byłem w serwisie podpytać co i jak z tym wskaźnikiem. Pan mi opowiedział historyjkę, że wskaźnik jest elektroniczny i można go sprawdzić w komputerze pokładowym(zmieniając przycisk"TRIP")
Prośba o potwierdzenie tej teorii, gdyż jakoś nie jestem przekonany...

Ps. Ale za to macie elektrycznie składane lusterka 8-)

wlad

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Listopad 2008, 08:40:03 »
Cytat: "Brt85"
wskaźnik jest elektroniczny i można go sprawdzić w komputerze pokładowym(zmieniając przycisk"TRIP")

nawet jesli tak jest to jest to zalosne.jest to tak naprawde chyba najwazniejszy ze wskaznikow[nie liczac cisnienia oleju].majac peugeota 106 tez nie mialem tego wskaznika,ale z definicji byla to inna klasa auta.poza tym tucson [przynajmniej w teorii ]moze zjechac na mniej wygodne drogi,gdzie silnik duzo szybciej moze sie przegrzac.dla mnie jedno z wiekszych rozczarowan.