Autor Wątek: [Accent LC] Pisk przy cofaniu  (Przeczytany 5859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wygibusek2

• Gość
[Accent LC] Pisk przy cofaniu
« dnia: 11 Czerwiec 2012, 19:06:42 »
Od pewnego czasu przy cofaniu na  skręconych kolach wydobywa się pisk?
Przy jeździe do przodu jak i przy skręcaniu wszystko jest ok.

doman76

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Czerwiec 2012, 19:48:36 »
Może jak już podaj więcej informacji, ale wątpie żeby ktoś pomógł nie słysząc tego itd. Rozumiem że raczej pisk z przodu - Moim zdaniem albo opona o coś trze albo coś przy hamulcach. Jedno koło do góry, odpalasz silnik i sprawdzasz, albo sprawdzasz czy coś może o coś trzeć rozbierając całość.

RHO

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Czerwiec 2012, 14:55:13 »
Zanim zaczniesz rozbieranie czegokolwiek, na  wszelki wypadek sprawdź paski klinowe alternatora i pompy, czy nie są zbyt luźne.

Kubalessini

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Czerwiec 2012, 10:14:50 »
Znajdź drugą osobę, która by zasiadła za kierownicą, i by cofała na dużym placu. Ty obchodź auto z przodu, i nasłuchuj. Nasmaruj prowadnice zacisku hamulcowego, u mnie się zacinała i to było powodem takiego samego problemu.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Czerwiec 2012, 21:56:40 »
Cytat: "Kubalessini"
Znajdź drugą osobę, która by zasiadła za kierownicą, i by cofała na dużym placu. Ty obchodź auto z przodu, i nasłuchuj. Nasmaruj prowadnice zacisku hamulcowego, u mnie się zacinała i to było powodem takiego samego problemu.

Popieram. Auta koreańskie nie wiedzieć czemu wymagają corocznego przeglądu, czyszczenia i smarowania elementów układu hamulcowego inaczej będzie problem. Przerobiłem to już na nie jednym koreańczyku.