Forum > Getz
[Getz TB] zawieszenie zbliza sie 70tys
marasbydg:
Witam, jak w temacie , gacek zbliza sie do 70tys. Narazie dziala wszystko ok, jak to mowią nic nie puka etc. Planuje jednak zrobic wiekszy przeglad w lipcu przed zagranicznymi wojażami stąd pytanie: na co zwrócic mechanikowi uwage przy przegladaniu zawieszenia? Czy są jakies elementy ktore warto badź trzeba wymienić??? Druga sprawa wrzucając 2 bieg jest taki zgrzyt - chrobotanie (jak delikatnie wrzucam to tego nie ma) co to moze być?
Kurako:
ja mam 80 000 przejechane ponad i wymieniłem łączniki stabilizatoraq, koncowki drazka kier. , gumy wahacza
NieAmator:
mechanik sam powinien wiedziec co ma zrobić tak jak kurako pisze drążki łączniki gumy a ze zgrzytem to od skrzyni wychodza cięgna może wystarczy je podciągnąć one sa na przegubach kulowych które mogły się już wyrobić
art:
U mnie zawieszenie wytrzymało już ponad 145 kkm i nic nie wymieniałem (amorki jeszcze ponad 70%) :shock:
Co do skrzyni miałem podobne objawy, ale ponieważ było to ze 2 lata temu, konkretnie nie podam Ci co mechanik wymienił, poza tym, iż była to jakaś linka (koszt ok. 40 zł z robocizną poza ASO).
Tiesto83:
Gratuluję rewelacyjnego wyniku amorków. Ja po 70k wymieniłem z przodu i z tyłu. Jeździć się nie dało.
Nawigacja
[#] Następna strona