Autor Wątek: [ix35 EL] kamera cofania (lusterko lub nawigacja)  (Przeczytany 33066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TomiSig

• Gość
[ix35 EL] kamera cofania (lusterko lub nawigacja)
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Styczeń 2017, 21:14:11 »
Witam,

poniżej oznaczenia jakie znajdują się na daszku od radia z ekranem dotykowym:
 OF3231 KFI
84741-4W000
> PC+ABS<

i dodatkowo jest naklejka:
84740-4W000TAP

PS: Właśnie prójuję "odpalić" kamerę na transmiterze WIFI :)

Offline dareczekw

• Giełda
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Styczeń 2017, 11:08:22 »
Też próbowałem tej opcji z transmiterem. Niestety brakowało sygnału z wstecznego, który uruchamia podgląd. Na znanym portal widziałem że są takie transmitery z dodatkowym kabelkiem przy chinchu. Myślę że to powinno rozwiązać sprawę. Ja swoją kamerę podłączyłem tradycyjnie kabelkiem (z dodatkowym sterowaniem). Wszystko działa.

Offline belgrano

• Giełda
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Styczeń 2017, 17:28:20 »
Ja mam w lusterku. Rewelacja zero ingerencji, kamerkę wmontowałem zamiast jednego czujnika cofania. Tak że nic nie wierciłem tylko kable przeciągałem. Z przodu kamera pomiędzy grlem. Tylko musiałem zrobić wyłącznik na przód bo cały czas w lusterku świeci się kamera z przodu. Teraz sam ją załączam jak potrzebuję. Polecam, za wszystko zapłaciłem 250zł.

TomiSig

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Styczeń 2017, 21:34:46 »
właśnie największy problem jest przy radiu: żeby uzyskać sygnał z wstecznego na  radiu "zmostkowałem" z sygnałem z "video in" ale chyba za niskie napięcie i nie wzbudza.
Po kablu też się nie udało :(

Jeszcze w odwodzie jest sygnał z wstecznego na kostce w lewym przednim słupku - tam gdzie podpina się instalacje lusterka fotochromatycznego. Trochę daleko a i temperatury na zewnątrz nie sprzyjają dłubaniu pod blokiem :D