Autor Wątek: [Accent x3] Wymiana siownika sterującego zamkiem centralym  (Przeczytany 4344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grom546

• Gość
[Accent x3] Wymiana siownika sterującego zamkiem centralym
« dnia: 06 Czerwiec 2012, 11:05:23 »
Witam,
Chciałbym się Was poradzić w sprawie wymiany siłownika sterującego w drzwiach kierowcy. Obecnie mam centralny chyba fabryczny, bo siłowniki nie wyglądają jak standardowe (przypominają białe kwadraty w zapadką chodzącą po skosie a nie góra dół) i są zamontowane w dolnym lewym rogu drzwi tuż przy krawędzi.
Czy żeby wymienić taki siłownik sterujący wystarczy kupić mastera i podepiąć go pod stare kable i slave'y w reszcie drzwi będą wtedy działać jak należy?

krisgce

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Czerwiec 2012, 12:22:31 »
Wystarczy master chyba, że masz uszkodzony również slave w innych drzwiach, ja wymieniałem wszystkie prócz przód pasażera bo w tych drzwiach jakiś fachowiec przyspawał siłownik jakimś cudem do drzwi;/

grom546

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Czerwiec 2012, 12:33:54 »
Reszta jest ok, u mnie też ktoś nagmatwał bo do fabrycznego siłownika (popsutego - z pilota nie działa jedynie kluczykiem) przykręcił uniwersalny. Działa to tak że uniwersalny otwiera się z pilota i ciągnie fabryczny siłownik żeby otworzył resztę drzwi. Całkowicie bez sensu.