Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Belki na relingi-problem
jacek2:
Czyli wszystko powoli się wyjaśnia i myślę że SLY da sobie radę z belkami na dachu.
Slay75:
--- Cytat: "jacek2" ---ktoś pisał już na forum właśnie o występujących denerwujących szumach, ale nie pamiętam jak sie temat zakończył. Chyb zdjęciem relingów :-x :oops:
--- Koniec cytatu ---
Ralingów czy belek?
--- Cytat: "dardum" ---Witam też tak miałem i okazało się że w moich relingach guma była tylko od góry elipsy. założyłem taką samą od dołu i się uciszyło. Pozdr
--- Koniec cytatu ---
Równiez mam gómę na górze, u dołu jest rowek w który wchodzi łapa/uchwyt ale nie na całej długości belki. Spróbuję nastepnym razem zakleić taśmą odsłoniętą część.
--- Cytat: "dardum" ---oferta nr 2369982061 na allegro ( i nie ja to sprzedaję ani żaden znajomy)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Arni71" ---Ja kupiłem te - belka szerokości 70mm - rewelacyjnie się prezentują - 2286582146
--- Koniec cytatu ---
To super, ale to nie rozwiązuje mojego problemu bo ja juz belki mam i nie mam ochoty kupowac dodakowych.
--- Cytat: "jacek2" ---Czyli wszystko powoli się wyjaśnia i myślę że SLY da sobie radę z belkami na dachu.
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze spóbuję zamienić belki z tymi z Lidla, muszę sprawdzić czy łapy wejdą w te lidlowskie.
Arni71:
--- Cytat: "Slay75" ---
To super, ale to nie rozwiązuje mojego problemu bo ja juz belki mam i nie mam ochoty kupowac dodakowych.
--- Koniec cytatu ---
Generalnie nikt nie jest w stanie rozwiązać Twojego problemu, pozostanie Ci albo pogodzić się z tym co masz albo sprzedać te co masz i kupić inne.
Ja tylko napisałem mniej więcej co może być przyczyną hałasu i przy okazji podałem przykład który pokazuje jaki profil może być optymalny a przynajmniej u mnie się sprawdził.
Slay75:
--- Cytat: "Arni71" ---Generalnie nikt nie jest w stanie rozwiązać Twojego problemu, pozostanie Ci albo pogodzić się z tym co masz albo sprzedać te co masz i kupić inne.
--- Koniec cytatu ---
Nie zupełnie, dardum już coś mi podpowiedział.
W piątek będę jechał w trasę, tym razem z zamontowanymi do belek bagażnikami rowerowymi.
Poza tym, potencjalni klienci mogą wybrać inne belki, niż te które oferują w salonach do ix35 po przeczytaniu tego tematu.
Mumin73:
Miałem to samo. Oryginalne belki z logo Hyundai i gwizd podczas jazdy.
Okazało się, że nie zamontowałem plastików w dolne szczeliny belki,
były w komplecie takie z podziałką cm do przycięcia na wymiar.
Nawigacja
[#] Następna strona