Autor Wątek: Sprzęgło - wysoko bierze  (Przeczytany 2813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szumi

• Gość
Sprzęgło - wysoko bierze
« dnia: 11 Listopad 2008, 00:57:52 »
Witam , mam accenta 1995 1,5 , sprzeglo mi wysoko bierze ale mam pojemniczek z plynem do sprzegla , czy istnieje jakaś mozliwosc podkrecenia sprzegla zeby bralo wyzej?

e-gen

• Gość
Sprzęgło - wysoko bierze
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopad 2008, 13:21:47 »
przede wszystkim wymień płyn i odpowietrz układ - zalecane to DOT3 lub DOT4

kml

• Gość
Sprzęgło - wysoko bierze
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Listopad 2008, 20:48:39 »
szumi, nie ma takiej możliwości nawet jak się ma pojemniczek z płynem do sprzęgła. E-gen dobrze prawi, najpierw kontrola szczelności i odpowietrzenie a potem myślenie co dalej.

W accencie płyn do sprzęgła jest oddzielnie od hamulcowego i raz na rok trzeba go zmienić - staje się brudny i robi się z niego zawiesina :( Koszt to ok 50 PLN

yevianx

• Gość
Sprzęgło - wysoko bierze
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopad 2008, 21:42:57 »
Witam. W jaki sposób wymienić płyn w sprzegle i odpowietrzyć układ ? Nigdy tego nie robiłem. Zauważyłem ze teraz gdy jest wilgotno, zwłaszcza rano mam ciężki pedał sprzęgla, a dopiero po rozgrzaniu silnika sprzęgło lekko się wciska

kml

• Gość
Sprzęgło - wysoko bierze
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Listopad 2008, 06:21:32 »
Cytat: "yevianx"
Witam. W jaki sposób wymienić płyn w sprzegle i odpowietrzyć układ ? Nigdy tego nie robiłem. Zauważyłem ze teraz gdy jest wilgotno, zwłaszcza rano mam ciężki pedał sprzęgla, a dopiero po rozgrzaniu silnika sprzęgło lekko się wciska

Ja wolalem za to dać 50 zeta niż sie z tym bawić. Bez kanału sie nie obejdzie a jak znam hyundaie to zapewne nie jest to zbyt skomplikowane.

szumi

• Gość
Sprzęgło - wysoko bierze
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Listopad 2008, 00:06:48 »
no dzięki wielkie za pomoc , czyli wymiana płynu powinna pomóc?? bo z tego co wiem jeszcze jest mozliwosc ze sprzeglo się kończy;/

kml

• Gość
Sprzęgło - wysoko bierze
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Listopad 2008, 07:06:54 »
szumi, wymiana płynu nie naprawi sprzęgła.