Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Stuk.. pukk... co to może być?
zomol:
--- Cytat: "Zibi" ---o co chodzi z tym stukaniem? bo przecież jadąc po linii przerywanej, na której znajdują się plastikowe odblaski, zawsze będzie stukać, wjeżdżając w dziurę też walnie, chyba normalne, że stuka, są odboje i jest to taki cichy stuk, ale jest, tego przecież nie da się wyeliminować, bo auto jeżdzi a nie fruwa :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---
Wierz mi, że to jak "stukało" zawieszenie w testówce z 2500 km przebiegu którą jeździłem to był dramat. Jak pisałem wyżej mój 8 letni Opel Zafira z wytłuczonym na taksówce zawieszeniem i przebiegiem 300 tys km był w porównaniu z tym cichutki chociaż elementów gumowych w zawieszeniu już prawie nie było :mrgreen:
A najlepsze z tego wszystkiego to jest to, że jak spytałem po jeździe sprzedawców w salonie co tak stuka to odpowiedzieli, że oni nic nie słyszeli :lol:
klemens:
Mam na liczniku 7000 (4WD), nasłuchuję ale NIC nie stuka. (Fotel też nie opada a ważę co nieco)
zomol:
A ja wysłuchałem u siebie takie (trzeszczenie - stuknięcie) dźwięk taki jaki słychać gdy samochód czasem przesunie się przy za słabo zaciągniętym hamulcu ręcznym.
Występuje prawie zawsze przy cofaniu na stromy podjazd ale czasem przy ruszaniu też.
Mam nadzieje, że to nie przeguby bo wprawdzie jest gwarancja ale bardzo źle by to świadczyło o jakości Hyundaia :evil:
kri$:
--- Cytat: "zomol" ---A ja wysłuchałem u siebie takie (trzeszczenie - stuknięcie) dźwięk taki jaki słychać gdy samochód czasem przesunie się przy za słabo zaciągniętym hamulcu ręcznym.
Występuje prawie zawsze przy cofaniu na stromy podjazd ale czasem przy ruszaniu też.
Mam nadzieje, że to nie przeguby bo wprawdzie jest gwarancja ale bardzo źle by to świadczyło o jakości Hyundaia :evil:
--- Koniec cytatu ---
Masz system ruszania pod lub z góry i na moment włączają się hamulce.
Pewnie stąd te stuki.
malowany:
Już nie stuka, byłe w serwisie. Serwis stwierdził, że jest jakiś brud na piaście czy gdzieś i przez to stuka.. wyczyścili i jest ok.. dziwna sprawa...
Nawigacja