Autor Wątek: Miganie wyświetlacza licznika  (Przeczytany 41963 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

arog52

• Gość
Miganie wyświetlacza licznika
« dnia: 27 Maj 2012, 21:10:14 »
Witam. Od pewnego czasu mam problem z wyświetlaczem a właściwie podświetleniem licznika i komputera. W czasie jazdy zmienia się natężenie podświetlenia ale nie są to zmiany na zasadzie jaśniej ciemniej tylko potrafi sobie zrobić dyskotekę. Czy ktoś miał już podobne zdarzenie i jak temu zaradzić?

edycja tematu - tekla

Offline wwojtas77

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maj 2012, 18:18:56 »
Prawdopodobnie nie łączy jakiś stycznik trzeba podjechać na serwis bo nie ma co się bawić jak autko jest na gwarancji.

arog52

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maj 2012, 19:51:16 »
Tak tez zrobiłem, ale podobno sprawdzili wszystkie podłączenia do licznika i bez efektu. Oddałem ponownie i maja szukać, ale myslałem, że może już ktoś coś podobnego miał i zna odpowiedź

ZiebaMMCars

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpień 2012, 12:15:04 »
Witam

Kilka razy spotkaliśmy sie z takim problemem, w pierwszym przypadku był to zaśniedziały (zielony) styk w kostce głównej zestawu wskaźników, za drugim razem uszkodzenie wewnętrzne zestawu.

W obu przypadkach, jeżeli problem sie ponawia przysługuje wam wymiana na zestawu wskaźników gwaracji

kopaczak

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Czerwiec 2015, 15:32:28 »
Witam,

od jakichś dwóch dni mam ten sam problem, auto już po gwarancji gdzie szukać ? rozebrałem już licznik ruszałem kostkami ale nic to nie daje, może z drugiej strony wiązki tylko gdzie szukać ? Nie jest to wina samego wyświetlacza ?

Offline grzekrys83

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Czerwiec 2015, 14:50:37 »
Miałem podobny problem.
Wprawdzie jeszcze na gwarancji mi wymienili, ale ponoć to się często zdarza.

Offline konradek

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Czerwiec 2015, 18:58:39 »
W moim również na gwarancji został wymieniony - teraz nie trzeba cofać licznika :-) bo dostałem samochód ze stanem licznika chyba 1

Offline Nabuknedasar

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Czerwiec 2015, 19:16:58 »
Teoretycznie powinni w ramach akcji serwisowej wszystkim wymienić - z tym, że wymieniają cały zestaw wskaźników z komputerem. Jeśli na swój koszt to odpada (gruba kasa) i warto by się do jakiegoś elektronika zgłosić (podobno wadliwe połączenia w układzie wyświetlacza mieli)

Offline grzekrys83

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Lipiec 2015, 12:24:49 »
Cytat: "konradek"
W moim również na gwarancji został wymieniony - teraz nie trzeba cofać licznika :-) bo dostałem samochód ze stanem licznika chyba 1

Mi również oddali nówke sztuke z przebiegiem 0 km :D a miałem juz pona 100k

Miki1975

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Listopad 2015, 12:11:32 »
Mnie tez zaczął migotać licznik przy st. 14420 - musiałem nagrać telefonem filmik aby serwisowi przedstawić to migotanie (na gębę nie chcieli). Po obejrzeniu filmiku wymieniony na gwarancji w ciągu 1 h (czas oczekiwania na licznik 7 dni roboczych). Po zamontowaniu licznika pokazuje km od  1 . Koszt ustawienia licznika na stan 14420 - serwis wycenił na 50 zł. Ciekawe za co? powinni z marszu ustawić na stan poprzedniego licznik. Tak tylko pozostał wpis w KG o wymianie gwarancyjnej.

piobel

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Czerwiec 2016, 20:06:23 »
Możesz przybliżyć miejsce tej kostki (zielony) i czy łatwo się do niej dostać.
U mnie problem się pojawił 3 lata temu na 3-4 dni, później spokój przez kolejne 4 lata. Teraz problem powrócił z tym, że pojawia się losowo i znika na kilka dni. W związku z tym podejrzewam złącze a nie sam wyświetlacz. Super serwis wycenił mi naprawę na 3700 zł - oczywiście wymiana kompletnego zestawu :-)

Cytat: "ZiebaMMCars"
Witam

Kilka razy spotkaliśmy sie z takim problemem, w pierwszym przypadku był to zaśniedziały (zielony) styk w kostce głównej zestawu wskaźników, za drugim razem uszkodzenie wewnętrzne zestawu.

W obu przypadkach, jeżeli problem sie ponawia przysługuje wam wymiana na zestawu wskaźników gwaracji

rico75

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Czerwiec 2016, 20:39:34 »
Witam,ja przy swoim i30 miałem to samo po 6-iu latach użytkowania auta,w serwisie stwierdzili że trzeba wymienić licznik koszt 3700zł moje auto jest z 2009r a dowiedziałem się że była akcja serwisowa na te liczniki ale w modelach z 2010r więc ja się nie załapałem więc kupiłem używany za 100zł plus 150zł za przekładkę z ustawieniem przebiegu takiego jak miałem w poprzednim liczniku i teraz jest ok.

piobel

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Czerwiec 2016, 21:04:04 »
OK. Ale chciałbym dostać się do złącz i sprawdzić styki. Jak mam się tam dostać? Jakiś manual? Zdjęcie? Itp.
Serwis powiedział, że 30 minut roboty, więc nie musi być trudne.

jagcygan

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Lipiec 2016, 20:58:27 »

A jescze ta akcja trwa na modele z 2010? Jeśli tak, czy tylko na auta kupione w Polsce czy sprowadzone też?
Mam ten sam problem ale powiem szczerze sporadycznie i nie jest aż tak uciążliwy. Auto jest właśnie z 2010 roku i ma 149 tys już "nakulane"  :-)

Offline fenek

• Giełda
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Lipiec 2016, 09:46:51 »
A ta akcja obowiązywała tylko auta będące na gwarancji czy wszystkie z taką przypadłością?