Forum > i30 FD
Automatyczna blokada drzwi podczas jazdy
Zbyszek:
Cześć!
Jestem szczęśliwym posiadaczem i30cw. Wszystko świetnie działa poza tzw "automatyczną blokadą drzwi podczas jazdy". Nawet po przejechaniu 100 km (z max. szybkoscią 120km/h) nie wlaczyla sie ta "automatyka". Czy to jest usterka mojego samochodu (ktorą moge naprawic w ramach gwarancji) czy istnieje jakaś (nie opisana w instrukcji) metoda prostego właczenia tej ważnej funkcji?
Pozdrawiam
Zbyszek
speedmaster:
to nie usterka :) trzeba się w serwisie upomnieć o włączenie tego :roll: miałem ten sam problem ale jak byłem na przeglądzie to kazałem włączyć i teraz po przekroczeniu 20 km/h drzwi się zamykają :>
jordi84:
A w którym momencie się otworzą drzwi?? Czy w momencie zgaśnięcia silnika np. podczas ruszania na skrzyżowania czy jak wyjmę kluczyk??
bob35:
--- Cytat: "jordi84" ---A w którym momencie się otworzą drzwi?? Czy w momencie zgaśnięcia silnika np. podczas ruszania na skrzyżowania czy jak wyjmę kluczyk??
--- Koniec cytatu ---
masz przycisk do otwerania w drzwiach kierowcy
jerzy62:
--- Cytat: "Zbyszek" ---Cześć!
Jestem szczęśliwym posiadaczem i30cw. Wszystko świetnie działa poza tzw "automatyczną blokadą drzwi podczas jazdy". Nawet po przejechaniu 100 km (z max. szybkoscią 120km/h) nie wlaczyla sie ta "automatyka". Czy to jest usterka mojego samochodu (ktorą moge naprawic w ramach gwarancji) czy istnieje jakaś (nie opisana w instrukcji) metoda prostego właczenia tej ważnej funkcji?
Pozdrawiam
Zbyszek
--- Koniec cytatu ---
Mam to samo w nowym cw, rozumiem z poprz. posta, że włączyć należy tę funkcję programowo ??
a przycisk na lewych drzwiach chyba ma każdy , ale jak coś ma działać to powinno !!
Nawigacja
[#] Następna strona