Forum > i30 FD
Automatyczna blokada drzwi podczas jazdy
speedmaster:
--- Cytat: "jordi84" ---A w którym momencie się otworzą drzwi?? Czy w momencie zgaśnięcia silnika np. podczas ruszania na skrzyżowania czy jak wyjmę kluczyk??
--- Koniec cytatu ---
po wyjęciu kluczyka :roll: oczywiście tak jak wyżej pisali koledzy jest możliwość otwarcia przyciskiem ale jeśli auto jest w ruchu to od razu się zamyka s powrotem :>
Carexpert:
Teoretycznie taka funkcje powinienes miec uruchomiona badz nie przy odbieraniu auta z salonu. Te funkcje programowane sa na przegladzie zerowym czyli przez sprzedawce po wywiadzie z nabywca jakie funkcje chce miec zaprogramowane czy wlasnie chcesz miec swiatla automatyczne czy nie czy chcesz ryglowanie drzwi czy nie i przed wydaniem ci auta powinien byc juz zaprogramowany pod twoje dyspozycje. Niestety zazwyczaj nie jest a serwis kase za przeglad zerowy bierze!
waldek_l44:
--- Cytat: "Zbyszek" ---Cześć!
Jestem szczęśliwym posiadaczem i30cw. Wszystko świetnie działa poza tzw "automatyczną blokadą drzwi podczas jazdy". Nawet po przejechaniu 100 km (z max. szybkoscią 120km/h) nie wlaczyla sie ta "automatyka". Czy to jest usterka mojego samochodu (ktorą moge naprawic w ramach gwarancji) czy istnieje jakaś (nie opisana w instrukcji) metoda prostego właczenia tej ważnej funkcji?
Pozdrawiam
Zbyszek
--- Koniec cytatu ---
U mnie włączyli jak podjechałem za kilka dni do serwisu, ponieważ wyczytałem w instrukcji o tej funkcji. Wcześniej nie miałem włączonej funkcji. Poprosiłem, żeby blokada drzwi uruchamiała się przy 20km/h. Ponadto jak wyjmujesz kluczyk, to zamki w drzwiach odblokowują się. Usługa ta jest darmowa. Pozdrawiam
Carexpert:
Funkcje ta powinien uruchomic ci serwis przed wydaniem ci samochodu. Przy zakupie powinien byc przeprowadzony wywiad z toba czy chcesz taka funkcje miec uruchomiona i przy jakiej predkosci. Zamki moga sie ryglowac po przekroczeniu 20 i 40 km/h w zaleznosci jak sobie zarzyczysz i jak ustawi serwis. Uruchomienie tej funkcji jest darmowe i powinno byc uruchomine od samego poczatku. Niestety serwisy zazwyczaj zapominaja o tym. Musisz podjechac do sprzedawcy i poprosic o jej wlaczenie. Mozna tego dokonac jedynie komputerem serwisowym.
speedmaster:
przeciez kolega napisał, że mu włączyli :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona