Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Rdza na przednich słupkach
k3nio:
Jakiś czas temu zauważyłem ogniska rdzy na przednich słupkach, ale dopiero teraz się zmotywowałem, żeby Wam o tym powiedzieć. Autko dokładnie umyte to kilka zdjęć przy okazji zrobiłem. Chciałbym dodać, że mam je od października 2011r. czyli trochę za szybko jak na rdzę, ale do serwisu podjadę przy okazji pierwszego przeglądu... trochę demotywujące, że już na pierwszym przeglądzie będą usuwać rdzę:(
Te ogniska rdzy (pęcherze lakieru) są na tej samej wysokości, czyli jakaś wada fabryczna.
Spotkał się ktoś z czymś takim !?
A oto dowody..
Zdjecie 1
Zdjecie 2
edycja tytułu - tekla
seboc:
Dziadostwo jak w Polonezie.
To czeski czy słowacki egzemplarz?
S.
chochla:
Odbieram swojego IX'a w poniedziałek... Mam nadziję,że nie będzie takiej lipy...
Czy te wybrzuszenia masz tylko na słupkach?
k3nio:
Odebrałem go po pierwszych dostawach z czech. Przez tą przeprowadzkę, czas oczekiwania był masakrycznie długi...
A te wybrzuszenia znalazłem tylko na słupkach ze zdjęć. Tak jak pisałem, są na tej samej wysokości czyli w procesie produkcji musieli dać ciała :/
krzpop:
Masakra, ale kicha.
Też mam takiego tylko w benzynie, różni się tylko tablicą rejestracyjną i troszeczkę inne stopnie boczne.
Odbierałem w sierpniu 2011 z pierwszej produkcji czeskiej i jestem w szoku. W sobotę będzie prysznic i wszystko dokładnie posprawdzam w swoim.
Tak nawiasem mówiąc te czechy to jakaś lipa. Poprzednio miałem i30 też z produkcji czeskiej i po dwóch latach prawy tylny próg był do malowania. Purchawy wyszły takie same i to w miejscu gdzie woda z zewnątrz nie miała dostępu. W 99,9% jeździłem sam a tylne drzwi były otwierane tylko podczas konserwacji wnętrza. Albo mają dziadowską blachę, albo dziadowskie cynkowanie.
Nawigacja
[#] Następna strona