Autor Wątek: Otwór w zbiorniku płynu chłodniczego  (Przeczytany 364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TomaszS1984

• HKP
  • **
Otwór w zbiorniku płynu chłodniczego
« dnia: 03 Kwiecień 2026, 21:41:55 »
Cześć.
W jakim celu jest ten otwór w zbiorniku wyrównawczym płynu chłodniczego? Zakupiłem auto i czuję zapach płynu i wydaje się, że opary wydostają się wlaśnie z tego otworu.

Offline TomaszS1984

• HKP
  • **
Odp: Otwór w zbiorniku płynu chłodniczego
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Kwiecień 2026, 13:29:34 »
Ponad 250 wyświetleń tematu i nikt nie wie? Nikt tego nie ma poza mną w podobnym aucie?

Offline elektron1234

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Kwiecień 2026, 13:57:57 »
Witam Wszystkich
Sprawdz po prostu jak wygląda nowy zbiornik. Ten otwór jest raczej specjalnie zrobiony a nie orginał (to moje zdanie tylko bo nie spotkałem się w takim zbiornikiem bo to układ zamkniety ) Powodzenia

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Kwiecień 2026, 18:35:29 »
O ile wiem zawsze układ chłodzenia jest szczelny i nie ma być tak sobie dziurek. Moim zdaniem coś było kombinowane.

Offline TomaszS1984

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Kwiecień 2026, 20:52:38 »
Ok sprawdzę na podobnym modelu jeżeli będzie gdzieś stał, lub na nowym elemencie. Dodam tylko, że jest to auto poleasingowe, z pełną historią serwisową i bez żadnych szkód. Auto ma niecałe 4 lata, 40200km na liczniku, i płyn chłodniczy był zmieniany 4 tys. km wstecz, oraz wszelkie oleje i filtry zgodnie z przykazaniami w gwarancji. Tak czy inaczej jest tutaj rękojmia rok. Napisałem do Hyundaia o opinię i czekam na info. Gdy będę miał odp. dam znać.

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Kwiecień 2026, 22:34:49 »
A na chłodnicy masz wlew i korek? Bo to może jaki odpowietrznik na zbiorniku. W getzie jak był korek na chłodnicy to ze zbiornika wychodziła rurka gumowa by nadmiar mógł się wylać. Teraz jak nie mam korka na chłodnicy to zbiornik wyrównawczy jest z takim korkiem i jest pod ciśnieniem. Dzięki temu płyn ma wtedy do 130stopni wytrzymałośc.