Autor Wątek: Hyundai i30 - centralny z pilota  (Przeczytany 68 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dzony9203

• HKP
  • **
Hyundai i30 - centralny z pilota
« dnia: 18 Luty 2026, 20:38:17 »
Cześć wszystkim.
Pod koniec roku miałem problem z centralnym zamkiem z pilota.
Najpierw przestał całkowicie działać. Wymiana baterii nie pomogła, elektromechanik też nic nie znalazł. Przy zamykaniu kluczykiem w drzwiach wszystkie drzwi zamykały się normalnie.
Niedawno zorientowałem się, się że centralny wrócił, tyle że muszę nacisnąć przycisk dwa razy aby się zamknął lub otworzył. Ktoś wie co tu jest grane?
Jedyne co się zmieniło to akumulator miesiąc temu, ale w zeszłym tygodniu centralny z pilota na pewno nie działał.
Pozdrawiam.

Offline ...kuba...

• Giełda
Odp: Hyundai i30 - centralny z pilota
« Odpowiedź #1 dnia: Dzisiaj o 00:40:43 »
Powiedz jeszcze, czy kluczyk z pilotem typu scyzoryk orygianlyn fabryczny? czy na pilocie za każdym razem jak przyciskasz przycisk mruga dioda? i czy przy zamykaniu samochodu mrugają kierunkowskazy?

Offline Dzony9203

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 06:59:12 »
Już spieszę z wyjaśnieniami.
Pilot to oryginalny scyzoryk i taki mam tylko jeden. Drugi klucz to zwykły kluczyk bez pilota.
Przy każdym naciśnięciu (otwieranie lub zamykanie) miga dioda. Kierunkowskazy migają przy zamknięciu (czyli po 2x kliknięciu).

Offline ...kuba...

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 11:59:52 »
Wygląda na rozkodowanie się modułu BCM... Możesz poszukać kogoś z interface DS150 albo czymś pod hyundai i zrobić procedurę przyuczania pilotów. A jeśli znasz kogoś kto ma interface VAG k+CAN to też mogę pomóc jak zrobić taką procedurę za pomocą tego interface. Ten interface koszt ok 60zł ale nie ma pewności, że ponowne przyuczenie pomoże wiec nie wiem czy opłaca się wydawać, chyba, że chcesz mieć interface do diagnostyki.. możliwe też, że dałoby się to zrobić interface pod tel i aplikację CarScanner jak coś mam tą aplikację i w wolnej chwili sprawdzę czy ma taką procedurę w opcjach serwisowych...

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: Dzisiaj o 12:43:26 »
Jak dla mnie to procedura przyuczenia nic nie da. Trzeba sprawdzić gdzie występują przekaźniki za to odpowiedzialne są lutowane na płycie w błocie albo w bcm, są opisane. Wymiana nie jest ciekawa jak np występują 2 płyty zlutowane z sobą.Jak zawsze schemat do ręki i sprawdzasz pokolei na aucie😁🍸

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: Dzisiaj o 14:17:57 »
Nie w błocie tylko w junction Box,lub w bcm.