Forum > i30 PD
I30 D4FE 116KM - Problem z DPF
robaszek127:
Niestety mnie też to wkurza teraz zimą bo musze patrzeć w aplikację by sprawdzać stopień zapchania. Ostatnio miałem 115% a max to wg aplikacji dpf 120. I musiałem jechać droga by się rozgrzał i potem ostro przyśpieszyć i się wtedy włączyło.
Najlepiej by się pozbyć wkładu dpf ale to koszt też ok1200zł.
Kusmier:
Pozbyć się zawsze można, ale osobiście wolałbym tego nie robić. Chyba, że będzie to ostateczność. Niestety czasy mamy jakie mamy i zmierzają one w kierunku takim, że będą sprawdzać i weryfikować to na drogach i przeglądach więc wolałbym zachować to tak jak jest.
robaszek127:
Można spokojnie np. zamontować samą obudowę dpf i wyprogramować. A jeśli by na przeglądzie sprawdzali to zamontować spowrotem dpf tylko na badanie. Jest sposób wiec ale póki działa to musi być bo też szkoda kasy płacić zajego usuwania jak jest sprawny. Z ciekawości u siebie zdemontowałem i wkład nawet ładnie wyglądał.
Zibi.S68:
Możecie powycinać PDF-y ale jak wjedziesz na stację, a od 2027 prawdiopodobnie wszystkie stacje będą musiały mić stosowne urzędzenia to zaraz diagnosta będzie wiedział, że wycięty i bedzie kicha. Jak na razie sprawdzają dymomierzem czy jakoś tam to nic nie wykryją, a co potem :)
robaszek127:
Na też jest sposób. Montujesz spowrotem dpf na czas przeglądu i tyle ;D
Nawigacja
[#] Następna strona