Forum > i30 FD
Alternator umiera? I30 FD 2010 109KM benz
...kuba...:
Widzę, że powiedzenie "Drogie nie znaczy dobre", powinno być w obecnych czasach zaktualizowane do "Nowe nie znaczy dobre"... Teraz to chyba nie do domu, tylko do mechanika... Pamiętaj, żeby nie pozostawiać na dłużej aku w tak głęboko rozładowanym stanie... możesz nawet podładować go kablami rozruchowymi z innego samochodu jak już nie masz pod ręką czym..
elektron1234:
Witam Wszystkich
Zawsze oddaje stary alternator do regeneracji i tobie tak radze zrobić .
Myśle że to najlepsze rozwiązanie
Powodzenia
JacentyKasi:
Chyba na mówiliście mnie na regenerację po tych wszystkich przebojach ;)
Mam tylko taki problem, że auto codziennie jeździ, ale coś wykombinuję.
XT1097:
U mnie po 270 kkm ukręcili się sprzegiełko alternatora i wymieniłem na nowy z Allegro jakoś Plus Linę 670 zł. Alternator działał dobrze aż do czasu sprzedaży. Pytanie czy sprawdzony był obwód wzbudzenia tzn przewód sterujący idący do alternatora kostka stan zacisku itp. W jednych naprawach nie do naprawy walczył gośc z usterka u 10 mechaników a przyczyną był zły styk na wzbudzeniu alternatora. Kupowalem potem jeszcze alternator z alle do kijanki i też bez problemów.
robaszek127:
A ja tam jestem sceptyczny do regenerowanych części. Często firmy ida na łatwiznę i montują najtańsze części lub tylko oczyszczą i pomalują bo i tak rok wytrzyma a tyle dają gwarancji. Takie turbiny czy maglownice czy silniki to często największa patologia.
Nawigacja